Hlavní obsah

Slavia cílí po patnácti letech na pohár. Double je ještě víc!

Praha

Sezóna parádně rozjetá na všech domácích frontách. Fotbalisté pražské Slavie pět kol před koncem ligy vedou tabulku o dva body před Plzní a mají jistotu, že pokud všechny své zápasy vyhrají, stanou se poprvé po osmi letech zase mistrem. V MOL Cupu pak hrají semifinále a domácí pohár by mohli získat dokonce po 15 letech. Sešívaní tak podnikají frontální útok na double, který naposledy získala Sparta před třemi lety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Milan Škoda v souboji se zlínskou obranou.

Článek

Zatímco v lize mají červenobílí před sebou ještě pět kroků, cesta k trofeji v poháru je kratší. Pokud dnes v podvečer Slavia doma zdolá Zlín, otevře si dveře do finále, v němž by se utkala s lepším z dvojice Mladá Boleslav - Opava.

„Hrajeme o trofej, semifinále bude mít náboj navíc. Je to hodně blízko i daleko zároveň, velká motivace," přemítá na klubovém webu Jiří Chytrý, asistent trenéra Šilhavého.

Double je však ještě víc! Sešívaní mohou litovat, že byl zrušen český Superpohár, který skončil v roce 2015. Sparta díky němu o rok dříve získala dokonce triple. Náhradou má být duel vítěze českého a slovenského poháru týden před začátkem nové sezóny. Začít má letos na české půdě, pořadatelství se bude po roce střídat.

Poslední triumf sešívaných v poháru:
2001/02finále Slavia - Sparta 2:1
Poslední ligové tituly Slavie:
1995/96, 2007/08 a 2008/09
Double v samostatné české éře:
2006/07Sparta
Triple v samostatné české éře:
2013/14Sparta

V Edenu najeli na pohárový režim

Ani jeden z pohárů však ještě Slavia v ruce nedrží. Prioritou je pochopitelně titul, který může za příznivé konstelace znamenat přímý postup do Ligy mistrů. Zápasy se kumulují, a tak je také třeba hospodařit se silami a rozložit zatížení na větší počet hráčů.

Proti Ševcům odehrají sešívaní již třetí utkání během osmi dnů. „Žádná překážka, právě naopak! Bavíme se o tom i s hráči. Děláme maximum, abychom tolik zápasů hráli. Pracujeme, jak budeme muset pracovat, kdybychom v létě hráli evropské soutěže," naznačuje asistent, že se v Edenu již připravují na léto.

„Najet na režim, zvyknout si, rotovat hráče. Za nás trenéry je to dobře a každý hráč raději hraje, než trénuje. Únava někdy je, ale ne taková, abychom si s ní nedovedli poradit," ujišťuje trenér Chytrý.

Semifinále Slavia - Zlín se hraje od 18:30, přímý přenos vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata: