Hlavní obsah

Neúprosná rodinná bitva Hašků! Mladší syn nemilosrdně vyřadil tátu s bráchou

Propletenec, jaký se málokdy vidí. Táta se starším synem na jedná straně, mladší syn na druhé. A rodinný souboj Hašků dopadl přesně opačně, než se čekalo, takže pán domu je pěkně naštvaný. Fotbalisté Bohemians 1905 vypadli doma v Ďolíčku z MOL Cupu až na penalty s druholigovou Vlašimí. Mladší syn Filip tak senzačně vyřadil tátu Martina staršího s bráchou Martinem...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek má po rodinné bitvě vrásky...

Článek

Kdyby vám situace přišla málo pikantní, připočtěte ještě okolnost, že trenér Martin Hašek přišel do Bohemky během jara právě z Vlašimi.

„Vlašimi fandím, v týmu hraje můj druhý syn Filip. Jestli postoupíme, tak budu pochopitelně šťastný, na druhou stranu mi bude Vlašimi líto. Pokud ale nepostoupíme, byl bych naštvaný," avizoval kouč před rodinnou bitvou.

Výsledek je známý. Po prodloužení byl stav 2:2, penalty v poměru 4:3 poslaly dál druholigový tým.

Pokud se týká břeven, sehráli bráchové plichtu. Filip trefil konstrukci ve 20. minutě za stavu 1:0 pro domácí, střídající Martin zase z přímého kopu ke konci prodloužení již za stavu 2:2. Klokani si v rozstřelu připsali hned tři neproměněné penalty - a jednu z nich měl na svědomí právě Martin.

Ne Filip, ale Martin zatloukl hřebíček...

„Filip nás měl na lopatě už v devadesáté minutě, když zahrával přímý kop. Nejdříve jsem myslel, že je to gól," líčí táta Hašek na klubovém webu.

Je rád, že Filip do rozstřelu nezasáhl. „Alespoň že nešel na penaltu a nezatloukl nějaký hřebíček do rakve. Bohužel to za něj udělal Martin, který na penaltu šel. Ačkoliv byl v této činnosti za dobu, co ji trénujeme, nejlepší, tak tentokrát selhal. Nebyl však sám, s ním i Urdinov a ve finále Hůlka. Pokud tři hráči nepromění, tak můžeme těžko v penaltovém souboji vyhrát," kaboní se kouč.

Soupeře zná lépe než kdo jiný. „Viděli jste na vlastní oči, jak je Vlašim rychlé mužstvo. Spousta hráčů má velké rychlostní schopnosti. V podstatě se dá i říci, že jsou v průměru rychlejší než my," chválí nedávné svěřence.

Klokani brali pohár se vší vážností, ujišťuje jejich trenér. „Šli jsme do soutěže s tím, že chceme pohár vyhrát. Naposledy byla ve finále druholigová Opava a Zlín. Přitom Zlín nepatří mezi špičková mužstva. Dnes hrají Evropskou ligu, otevřeli si úplně nové obzory," lituje nejstarší z Hašků promarněné šance.

Reklama

Související témata: