Hlavní obsah

V Jablonci velebí po postupu Tecla. Mohl dát i další góly, ale jsme s ním spokojení, tvrdí kouč

Jablonec

Fotbalisté Jablonce museli v pohárovém duelu s Viktorií Žižkov (2:1) dohánět manko z prvního poločasu, ale nakonec vývoj otočili, a ještě v řádné hrací době rozhodli o postupu do osmifinále MOL Cupu. Hodně si tak oddechl i jablonecký trenér Zdeněk Klucký, který už myslel i na příští ligový zápas v Praze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonečtí fotbalisté (zleva) Stanislav Tecl a Michal Trávník se radují z branky

Článek

Stanislav Tecl v posledních pěti soutěžních utkáních dal šest gólů a proti Žižkovu zajistil vítězství proměněnou penaltou. Je to klíčový hráč vaší sestavy?

Nebudu Standu moc chválit, protože mohl vstřelit i další branky. Ale ne, jsme s ním spokojení. Kvůli jeho produktivitě jsme ho brali zpátky ze Slavie do Jablonce. Nechtěli jsme nikoho cizího, protože zná prostředí a ví, co se od něj očekává. Má obrovskou chuť do hry a hlavně se velkou měrou podílí na gólové bilanci mužstva.

Stál souboj se Žižkovem vaše mužstvo hodně sil?

Těší mě postup, ale mrzí mě, že jsme si výhru nezajistili už dříve, a nakonec to bylo drama do poslední chvíle. Při příznivějším průběhu bychom asi ušetřili i energii pro další zápas. Ale smiřoval jsem se i s prodloužením. Proto jsem přemýšlel, že nebudu střídat a nechám si čerstvé hráče až do případného nastaveného času. Naštěstí to nebylo potřeba a rozhodli jsme už před uplynutím devadesáti minut.

Spřádáte už plány na sobotní ligový zápas na půdě Bohemians Praha 1905?

Jelikož Bohemka vypadla už v úterý z poháru, taky tam asi panuje nespokojenost. Jenže pohárový nezdar je může zase na druhou stranu nabudit, aby jej odčinili. Navíc máme na přípravu o den méně, než soupeř, ale věřím, že dva dny stačí, aby si hráči odpočinuli.

Co od zápasu očekáváte?

Těžký boj. Bohemka dává málo gólů, ale i málo dostává. Je to mužstvo, které dobře brání. V tabulce jsme na srovnatelné úrovni. Pro soupeře hovoří bouřlivé prostředí a fanoušci je jistě poženou.

Reklama