Hlavní obsah

Ke konci se to na nás hrnulo, říká sparťan Šural. Ultimátum? Chci vyhrát vždy, reaguje kouč

Znojmo

Fotbalisté Sparty se po nepovedeném derby se Slavií trápili i v pohárovém duelu na hřišti druholigového Znojma, ale díky Vatajeluově trefě z první půle nakonec postoupili do osmifinále MOL Cupu. Zejména po přestávce však jen se štěstím vyřešili řadu závarů před brankářem Dúbravkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni během utkání 3.kola MOL Cupu ve Znojmě povzbuzuje letenské fotbalisty.

Článek

„Bylo to hodně těžké utkání. Znojemští podali velmi dobrý výkon," uznává sparťanský útočník Josef Šural, který si nedovede vysvětlit, proč jeho tým po vstřelené brance výrazně polevil. „Najednou jsme přestali hrát, nedokázali jsme udržet balón. Ke konci se to na nás hrnulo, ale naštěstí jsme nápor domácích přestáli. Přijeli jsme do Znojma pro postup, a to jsme splnili. Je pravda, že nijak přesvědčivě. V neděli v lize proti Teplicím musíme přidat," plánuje.

Oproti víkendovému zápasu v Edenu nastoupili sparťané hned s osmi novými hráči v základní sestavě. Nabídnuté šance se nejvíc chopil rumunský záložník Bogdan Vatajelu, který v závěru úvodní půlhodiny po Šuralově centru obehrál Helíska a střelou mezi nohama znojemského brankáře Veselého vstřelil vítězný gól. Byla to jeho premiérová trefa od příchodu na Letnou. „Zasekl jsem si balón, a pak jsem to už měl jednoduché. Jsem hrozně rád, že jsem dostal příležitost nastoupit od začátku. Chtěl jsem se trenérovi předvést, snad se mi to povedlo," doufá Vatajelu.

Kouč Sparty Andrea Stramaccioni připouští, že si jeho celek navzdory vítězství a postupu příliš sebevědomí po nevydařeném startu do sezóny nepozvedl. „S první půlí jsem byl spokojený, na ni musíme v lize navázat. Po změně stran jsme se ale dopustili spousty chyb v defenzívě," ví italský trenér, který nechtěl komentovat údajné ultimátum klubového vedení ohledně nutnosti zvítězit i v dalších dvou utkáních nejvyšší soutěže s Teplicemi a na Dukle. „Já chci vyhrát každý zápas," říká jen.

Znojemské fotbalisty hnalo za vyrovnáním 3100 diváků, kteří se v závěru dožadovali po zákroku Marečka na Lacka pokutového kopu. „Přidržel mě rukou, jasná penalta," tvrdil po utkání domácí středopolař Matúš Lacko. Jak však ukázal televizní záznam, k neodpískanému faulu došlo ještě před hranicí velkého vápna.

Reklama