Hlavní obsah

Salah po nepovedeném MS prodloužil smlouvu s Liverpoolem

Liverpool

Útočník Muhammad Salah po nepovedeném mistrovství světa, kde s fotbalisty Egypta vypadl už v základní skupině, podepsal v Liverpoolu novou pětiletou smlouvu. Kontrakt platný do roku 2023 podle informací BBC neobsahuje výstupní klauzuli.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Na tyhle chvíle egyptský kanonýr Mohamed Salah nerad vzpomíná. Liverpoolský útočník nedohrál kvůli zranění finále Ligy mistrů.

Článek

Salah v Liverpoolu prožil fantastickou debutovou sezónu. Nastřílel 44 soutěžních gólů v 52 zápasech a pomohl týmu do finále Ligy mistrů, v němž však "Reds" nestačili na obhájce trofeje Real Madrid.

Šestadvacetiletý kanonýr byl nejlepším střelcem anglické ligy a s 32 brankami v 38 utkáních stanovil nový rekord soutěže. Za své výkony Salah získal ocenění pro hráče roku v Premier League.

"Na tuto novinku se můžeme dívat tak, že byl oceněn člověk, který v minulé sezoně podával skvělé výkony a pomáhal týmu. Jasně to demonstruje dvě věci - jeho víru v Liverpool a naši víru v něj," řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp pro klubový web.

Na mistrovství světa Salah kvůli zranění ramena z finále LM nestihl úvodní zápas ve skupině s Uruguayí (0:1). Pak sice nastoupil proti domácímu Rusku i Saúdské Arábii a postaral se o oba góly egyptské reprezentace na turnaji, ale dalším porážkám a vyřazení bývalý hráč Basileje, Chelsea, Fiorentiny nebo AS Řím nezabránil.

Reklama

Související témata: