Hlavní obsah

Nula číslo 202 byla dřina. Čech navíc překonal další milník Premier League

Londýn

Kanonýři najeli na vítěznou vlnu. Jejich brankář si ve fotbalové Premier League připsal čisté konto číslo 202 a první vychytanou nulu v sezóně. „Byla to dřina,“ netají Petr Čech po výhře Arsenalu 2:0 nad Evertonem. Český gólman si vysloužil ocenění Muž utkání, připsal si 9 úspěšných zákroků. Celkem má v sezóně již 26 úspěšných zákroků, před ním jsou pouze Joe Hart s 31 a Lukasz Fabiaňski s 30 zásahy. Jako první gólman v historii soutěže podle statistiky vedené od sezóny 2006/2007 překonal hranici 1000 zákroků.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Petr Čech vychytal Arsenalu čisté konto proti Evertonu.

Článek

Čechovi registrují statistici zákroky proti 1003 pokusům. Na druhém místě je Tim Howard s 992 zákroky.

Hřeje ho premiérová nula, ještě víc ovšem těší výhra. „Bylo jen otázkou času, kdy se nula podaří. Už v Newcastlu byla blízko, dostali jsme gól v nastavení," poukazuje Petr Čech v rozhovoru pro své webové stránky.

Klíčové podle něj bylo neinkasovat v prvním poločase, kdy hrál Everton velmi dobře a vypracoval si hodně příležitostí.

Jako první nakonec skóroval Lacazette. „A nádherně! Za tři minuty se trefil Aubameyang a pak už byl zápas náš. I když pořád jsme museli dávat bacha, protože Everton začal používat dlouhé míče a centry do vápna. Každý z nich bylo důležité přežít. Dali jsme dva góly v důležitých momentech. Ukázali jsme, že máme charakter a chuť bojovat," poukazuje Čech, na něhož hned ve druhé minutě běžel Calvert-Lewin.

Museli dohánět, tak dohánějí...

Český brankář doufá, že čtyři výhry za sebou dodají mužstvu pohodu a sebedůvěru. „Po dvou úvodních porážkách jsme byli v situaci, že musíme dohánět. Tak doháníme a daří se. Kéž bychom sérii vydrželi co nejdéle."

Kanonýři pokračují v nabitém programu. „Ve středu máme Brentford ve třetím kole Ligového poháru. Pro hráče, kteří nastoupí, je důležité, aby odehráli dobrý a zároveň vítězný zápas."

V lize pak přijde na řadu Watford, senzace sezóny. „Watford je v současnosti extrémně těžký soupeř. I když teď remizoval 1:1 s Fulhamem, sezóna mu vychází skvěle. Od loňska udělal mimořádný pokrok. Líbí se mi, jak hraje," oceňuje Čech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články