Hlavní obsah

Tři body pro mrtvého Bosse. Gólman Schmeichel se neubránil slzám

Praha
Aktualizováno

Emoce, slzy smutku i potlesk celého stadionu. Fotbalový Leicester hrál první zápas poté, co před týdnem zemřel při tragické nehodě majitel klubu Vičaj Srivadtanaprapcha. A památku svého "Bosse" uctil výhrou 1:0. "Byl to pro nás hodně těžký týden a já jsem hrozně pyšný na všechny za to, jak jsme hráli, jací jsme byli profesionálové," uvedl po utkání brankář Kasper Schmeichel, jehož pojil s šéfem Lišek velmi přátelský vztah a tragická smrt thajského boháče ho velmi zasáhla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Potlesk pro zesnulého majitele LeicesteruVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

V Thajsku začal smuteční ceremoniál za tragicky zesnulého miliardáře už v sobotu a hráči se tam vydali hned po utkání. To se od začátku až do konce neslo ve znamení uctění památky majitele Leicesteru. Hledištěm obíhala obrovská thajská vlajka doplněná o znak Lišek a nápis R.I.P Vichai. Přemísťovat nad hlavami ji pomáhali všichni fanoušci i strážci pořádku.

Za ohromného potlesku tribun se ještě před zahajovacím hvizdem objevil na obrazovce na stadionu ohromný nápis vzkaz cardiffského klubu: Pane Vičaji Srivadtanaprapcho, velký synu Thajska, odpočívejte v pokoji. Na polovinu hřiště pak byl položen věnec bílých květů.

Následně se celá výprava Leicesteru i hráči domácích rozestoupili po obvodu středového kruhu. Všichni přítomní povstali a hlasatel přečetl jména obětí týden staré tragické nehody. Následovala minuta ticha, kdy fandové s šálami nad hlavami zachovali pietu. Hráči Leicesteru se drželi kolem ramen, v očích řady z nich byly slzy. Fanoušci měli na sobě trika s podobiznou zesnulého Thajce a nápisem The Boss. Vidět byl i vzkaz, že majitel Leicesteru navždy zůstane v srdcích fanoušků.

Bolest zmírnila radost z vítězství

A pak už se šlo na věc. Jediný gól utkání vstřelil deset minut po přestávce Demarai Gray a Lišky aspoň na chvíli mohly vyměnit slzy za úsměv. Střelec si svlékl dres a i on měl na sobě triko s nápisem pro zemřelého Srivadtanaprapchu.

"Jsem hrozně rád, že jsme pro Vičaje získali tři body," uvedl Schmeichel před dlouhým letem do Thajska. "Všichni hráči tam chtěli, aby byli na pohřbu. Jsem rád, že poletíme po vyhraném utkání a snad na nás může být jeho rodina pyšná," doplnil.

Srivadtanaprapcha zemřel před týdnem při nehodě vrtulníku společně s dalšími čtyřmi lidmi, když odlétal z hřiště Leicesteru po minulém ligovém utkání s West Hamem. Thajský podnikatel koupil klub před osmi lety a předloni s ním slavil senzační titul anglického mistra.

Reklama