Hlavní obsah

Kanonýři se vyhnuli válečné zóně a přežili holomráz. A teď třeskutá bitva o sever Londýna!

Soupeření Kanonýrů s Kohouty patří k největším rivalitám ve fotbalové Evropě. Celý Albion se těší na nedělní prestižní bitvu o sever Londýna mezi domácím Arsenalem a hostujícím Tottenhamem. Tým českého brankáře Petra Čecha ztrácí na svého úhlavního soupeře v tabulce Premier League tři body, a tak má co dohánět.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Brankář Arsenalu Petr Čech slavil s Kanonýry výhru v utkání Evropské ligy v Kyjevě proti Poltavě.

Článek

Remízy jsou také bodované, ale když přijdou tři za sebou, musíte počítat s propadem v tabulce. A přesně takový potkal fotbalisty Arsenalu. Před reprezentační přestávkou postupně plichtili s Crystal Palace, Liverpoolem i Wolves.

„Bohužel právě ve chvíli, kdy jsme se po sérii úspěšných výsledků přiblížili na dva body k první příčce tabulky. Teď musíme vyvinout velké úsilí, abychom se dotáhli zase zpátky," poukazuje gólman Petr Čech.

Kanonýři po pauze zvítězili na půdě Huddersfieldu těsně 2:1. Teď pro ně přicházejí dva těžké duely. Derby s Tottenhamem a v příštím kole výjezd na Old Trafford za Manchesterem United.

„Samozřejmě moc důležitá pasáž sezony. Můžeme teď hodně získat, ale také hodně ztratit. Naším cílem jsou příčky zaručující start v příští Lize mistrů. Vzhledem k tomu, jaký je na ně nával, je nepříjemné, kolik bodů jsme už poztráceli," uvědomuje si český internacionál.

Jazykový koutek Jiřího Hoška a Jindřicha Šídla před derby Arsenal - TottenhamVideo: Seznam zprávy

Deset pod nulou a šest teenagerů

Sezonu začal jako jednička, po zranění však přenechal tuto roli mladšímu kolegovi Lenovi. Čech teď nastupuje v pohárových zápasech. Ve čtvrtek vychytal Arsenalu v Evropské lize výhru 3:0 nad Poltavou.

Šlo o poněkud dobrodružný zájezd. Vzhledem k tomu, že na Ukrajině začal platit válečný stav, museli Kanonýři na poslední chvíli změnit cíl cesty. S Poltavou hráli ve velmi mrazivém Kyjevě, kde bylo 10 stupňů pod nulou!

„Přesto jsme podali výborný výkon," pochvaluje si kapitán mužstva Čech na svém webu.

Připsal si další čisté konto, a hlavně pomohl k vítězství ve skupině před Sportingem Lisabon.

„Dalším pozitivem je fakt, že jsme na hřišti měli hodně mladých hráčů z akademie. Někteří z nich zažili debut za první tým," poukazuje kapitán na start hned šesti teenagerů.

Pod Emerym se učí stále nové věci

Proti Tottenhamu nejspíš nastoupí znovu Leno. „Musím znovu trpělivě čekat na svou šanci. Jinak ovšem nemáme striktně rozděleno, kdo chytá ligu a kdo poháry. Vždy záleží na nominaci na daný zápas," říká Čech.

I ve 36 letech se díky letnímu příchodu kouče Emeryho učí stále nové věci.

„Mě to baví. Myslím, že je zajímavé hrát pod různými trenéry s různými styly. Trenér po týmu i po mně chce, abych hrál jinak. Většinou brankář hraje podle toho, jak hraje tým. Když tým hraje dlouhé míče, hrajete je také dlouhé, když po vás trenér chce, abyste hrál nakrátko, tak jde zase o jiný styl fotbalu," vypráví Čech, jak se i ve svých letech stále musí vyvíjet.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: