Hlavní obsah

Porazili Arsenal i za pomoci speciálního triku? Když zafungoval, klidně bych ho zopakoval, smál se kouč

Londýn

Na zápas s Arsenalem připravili speciální novinku. Držitelé permanentek Southamptonu dostali od klubu voucher na pivo zdarma. Marketingový trik možná zafungoval i na hráče „Svatých“, kteří na svém stadionu porazili Kanonýry, v jejichž brance dostal přednost před Petrem Čech Bernd Leno, 3:2.

Manažer Southamptonu by akci vedení klubu klidně zopakovalVideo: sntv

 
Článek

Do utkání vstupovali v roli velkého outsidera. Vždyť Southamptonu patřilo v tabulce Premier League před výkopem předposlední místo. A proto si zástupci klubu řekli, že pro ty nejvěrnější fanoušky připraví zvláštní akci. A tak všichni držitelé permanentek, kteří na duel 17. kola dorazili, měli jedno pivo zdarma.

Kýžený efekt to přineslo. Příznivci hráče svou hlasitou podporou nahecovali ke skvělému výkonu, který vygradoval v 85. minutě, ve které útočník Charlie Austin vstřelil rozhodující gól na 3:2. Vítězství Southampton vyhouplo mimo sestupové pásmo na 17. pozici.

Proto dostal hlavní kouč „Svatých" Ralph Hasenhuttl na pozápasové tiskové konferenci otázku, zda by ocenil, kdyby na oplátku fanoušci koupili pivo hráčům a realizačnímu týmu. „Musím se přiznat, že já pivo moc nepiju, ale slyšel jsem, že když něco funguje, mělo by se to opakovat. Tak proč ne?" odpověděl zkušený stratég.

Reklama

Související témata: