Hlavní obsah

Manažerem Manchesteru se stala klubová legenda! Její jméno bylo nejprve prozrazeno omylem

Manchester
Aktualizováno

Jméno dočasného manažera Manchesteru United už je známo. Klub nejprve omylem pustil do světa informaci, že se jím stane Ole Gunnar Solskjaer, už v úterý večer. Rudí ďáblové sice zprávu záhy ze svého webu odstranili, šíření této informace už však nezabránili. K oficiálnímu potvrzení angažování 45letého Nora došlo až ve středu dopoledne.

Foto: Profimedia.cz

Nor Ole Gunnar Solksjaer se stal dočasným manažerem Manchesteru United.

Článek

„Manchester mám v srdci. Je nádherné vrátit se na Old Trafford v takové roli. Opravdu se těším na spolupráci s velmi talentovaným týmem, zaměstnanci a všemi lidmi v klubu," prohlásil Solksjaer, jenž je miláčkem fanoušků United i díky tomu, že vstřelil jeden z nejslavnějších gólů v historii klubu. Psal se rok 1999 a Manchester United v Barceloně na Nou Campu prohrával ve finále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov 0:1.

Triumf bavorského celku však zvrátily dvě branky v nastaveném čase. Po Teddym Sherighamovi skóroval právě Solskjaer, který tak rozhodl o tom, že se Manchester United stal vítězem nejprestižnější klubové soutěže v Evropě.

Bývalý útočník, který za 11 sezon na Old Trafford nastřílel 126 gólů, dosud vedl norské Molde. Nyní jej čeká práce pro Manchester United, kde by měl zaskočit do konce sezony. Jeho trenérský tým budou tvořit Mike Phelan, Michael Carrick a Kieran McKenna.

„Ole je klubová legenda s velkými zkušenostmi na hřišti i jako trenér. Tím, že jako hráč působil v klubu znamená, že žije a dýchá zdejší kulturou a každý v klubu je rád, že bude spolupracovat s Mikem Phelanem. Jsme přesvědčeni, že společně ve druhé polovině sezony budou hráče a fanoušky sdružovat," konstatoval pro oficiální stránky Manchesteru United sportovní ředitel Ed Woodward.

Premiéru na lavičce si Solskjaer odbude v sobotním ligovém utkání v Cardiffu, který koučoval v roce 2014. Na lavičce velšského klubu měl bilanci 30 zápasů, 16 porážek, 9 vítězství a 5 remíz.

Reklama