Hlavní obsah

Senzace se blíží. Mourinho prý bude mít brzy práci, kdo by ho rád angažoval?

Londýn/Praha
Aktualizováno

Pokud tohle klapne, bude z toho dokonalá senzace. Slavný kouč sice před pár dny dostal padáka, ale média už se předhánějí v odhadech, na lavičku jakého klubu usedne příště. Spěchat portugalský expert José Mourinho sice kvůli tučnému odstupnému, které se počítá na stovky milionů korun, nikam nemusí. Jenže laso klubů už prý sviští nebezpečně blízko. A ve hře je i jméno klubu, které nikdo nečekal.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Trenér José Mourinho se možná nebude stěhovat z Ostrovů a najde si tam nové angažmá.

Článek

FC Porto, Chelsea, Inter Milán, Real Madrid, opět Chelsea a nakonec Manchester United. Tohle je seznam fotbalových adres, kde manažer přezdívaný Special One působil a v drtivé většině sbíral i velké úspěchy třeba v podobě triumfů v Lize mistrů. Ale teď je bez angažmá, když nenaplnil představy Rudých ďáblů z Old Trafford.

V souvislosti s novým působištěm Mourinha byl spojován italský Inter Milán, sám Mourinho ještě v době, kdy vedl United, jednou utrousil, že v případě předčasného konce v Manchesteru by jej snad mohl angažovat i Real Madrid. Teď je však na Ostrovech v kurzu jedno poměrně šokující angažmá. Zálusk na slavného kouče si prý dělá Wolverhampton, nyní desátý tým Premier League.

Vlkům už radil

Klubu už údajně pomohl v nedávné minulosti v roli jakéhosi externího poradce. A když tahle informace prosákla, klesl kurz Wolverhamptonu u sázkových kanceláří v souvislosti s možným angažováním Portugalce ze 14:1 na 7:1. Má to být signál, že nové působiště Mourinha bude právě u Vlků, jak se klubu přezdívá?

Agent Jorge Mendes, jenž se slavným manažerem spolupracuje, přivedl do týmu Wanderers portugalské hráče Rubena Nevese i Joaa Moutinha. Teď by mohl dotáhnout i senzační příchod slavného manažera. Klub sice do světa nepustil informace, že by rád vyměnil současného kouče Nuna Espirita Santa, ale podle médií je to pro všechny hotová věc, protože vlastníci Vlků mají velké ambice a umístění v polovině tabulky jim prý nestačí.

„Naše vize je stát se jedním z nejlepších klubů světa," stálo v prohlášení čínských vlastníků. A když se Real Madrid nechal slyšet, že o služby Mourinha nemá zájem, zdá se, že by se Portugalec nemusel z Ostrovů v blízké budoucnosti stěhovat.

Podle společnosti Betfair je největším favoritem na nové působiště Mourinha Inter Milán (2,75:1), reprezentace Portugalska a Real Madrid (3,5:1), Wolverhampton (7:1), PSG a FC Porto (10:1).

Foto: Carl Recine, Reuters

U fotbalistů Manchesteru United po dvou a půl letech skončil trenér José Mourinho. Jaké bude jeho další působiště?

Carl Recine

Na to, že by Portugalec vedl příště nějaký klub v čínské Superlize je vypsán kurz 12:1, angažmá u ruské reprezentace či v Chelsea je nabízeno fanouškům sázení v kurzu 14:1. Odchod do MLS či působení Mourinha v Juventusu pak v kurzu 16:1, působení v Juventusu je možné vsadit v kurzu 50:1 a že by Special One odešel do Barcelony pak dokonce v kurzu 60:1.

Reklama

Související témata: