Hlavní obsah

Liverpool - Arsenal 5:1Arsenal na lopatkách. Liverpool mu nasypal pět gólů a mašíruje za titulem

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu ve 20. kole anglické ligy doslova potupili konkurenční Arsenal. Reds nasázeli Kanonýrům pět branek, vyhrál 5:1 a udělali další důležitý krok na cestě za titulem. Hattrickem se blýskl Firminho. Tottenham doma překvapivě podlehl nováčkovi Wolverhamptonu 1:3 a jeho dosavadní vítězná série se zastavila na pěti zápasech. Spurs v tabulce přijdou o druhé místo, pokud obhájce titulu Manchester City v neděli uspěje v Southamptonu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Liverpoolský Roberto Firmino se vsedě raduje z gólu proti Arsenalu, nad ním Andrew Robertson.

Článek
Fotogalerie

Tottenham začal ve Wembley výborně a ve 22. minutě ho poslal do vedení kapitán Harry Kane povedenou ranou k tyči. Londýnský tým však další šance neproměnil a v závěrečných 18 minutách druhého poločasu dobře rozjetý zápas ztratil.

Nejprve vyrovnal Willy Boly hlavičkou z rohu, chvíli po něm otočil skóre Raúl Jiménez umístěnou střelou a tři minuty před koncem zvýšil Hélder Costa po rychlém brejku. Svěřenci Mauricia Pochettina v Premier League prohráli s nováčkem poprvé po 39 zápasech.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Tottenhamu Hotspur na domácím hřišti utrpěli překvapivou porážku s Wolverhamptonem.

Eddie Keogh

Fulham v záchranářském souboji zdolal poslední Huddersfield 1:0 brankou Aleksandara Mitroviče z nastaveného času a poskočil na 18. místo. Další nováček Cardiff si připsal premiérové venkovní vítězství v sezoně, když trefou Victora Camarasy z nastavení porazil Leicester 1:0. "Lišky" nenavázaly na předchozí výhry nad Chelsea a Manchesterem City.

Arsenal dostal pořádnou lekci na Anfieldu od Liverpoolu. Kanonýři sice rychle vedli, ale nakonec se poroučeli domů s debaklem. Domácí se rychle vzpamatovali a mezi 14. a 16. minutou otočil skóre Roberto Firmino. Brazilský útočník se nejprve prosadil po šťastném odrazu míče a poté zakončil krásnou individuální akci přes dva obránce.

Liverpool i dál dominoval. Po půlhodině hry Sadio Mané zblízka zužitkoval přihrávku Muhammada Salaha a egyptský kanonýr ještě v nastavení první půle proměnil penaltu, před kterou ho fauloval Sokratis Papastathopulos.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Arsenalu se zlobí na rozhodčího poté, co odpískal penaltu ve prospěch Liverpoolu v utkání Premier League.

Phil Noble

"Reds" po změně ještě zvýraznili debakl. Sead Kolašinac v šestnáctce stáhl Dejana Lovrena, k pokutovému kopu se tentokrát postavil Firmino a zkompletoval hattrick. Arsenal nedokázal porazit soupeře poosmé za sebou a v tabulce zůstal pátý. Liverpool udělal další krok k prvnímu mistrovskému titulu od roku 1990.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Brighton - Everton 1:0 (59. Locadia)
Fulham - Huddersfield 1:0 (90.+1 Mitrovič)
Leicester - Cardiff 0:1 (90.+2 Camarasa)
Tottenham - Wolverhampton 1:3 (22. Kane - 72. Boly, 83. Jiménez, 87. Hélder Costa)
Watford - Newcastle 1:1 (82 Doucouré - 29. Rondón)
Liverpool - Arsenal 5:1 (14., 16. a 65. z pen. Firmino, 32. Mané, 45.+2 Salah - 11. Maitland-Niles)
Dotáhnou podle vás fotbalisté Liverpoolu slibně rozjetou sezonu až k vítězství v Premier League?
Ano.
87,8 %
Ne.
12,2 %
Celkem hlasovalo 8522 čtenářů.

Reklama

Související témata: