Hlavní obsah

OZVĚNY PREMIER LEAGUE: Kanonýři pálili ostrými, Chelsea v koncovce propadla

Praha

Anglická fotbalová Premier League rázně vstoupila do své druhé poloviny. Většina týmů už má za sebou duely 21. kola. Favoritům se celkem dařilo. Jasné vítězství si doma připsal Arsenal, v roli hostů pak neměl problém Tottenham. Smutno bylo z pohledu favoritů jen na Stamford Bridge, protože Chelsea uhrála pouze bezbrankovou remízu se zachraňujícím se Southamptonem. Manchester United naopak porazil Newcastle na jeho hřišti 2:0 a vyhrál i čtvrté utkání pod trenérem Olem Gunnarem Solskjaerem.

Sestřih utkání 21. kola Premier League Arsenal - FulhamVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

 
Článek

Chelsea sice měla herně navrch v bitvě se Southamptonem, jenže převaha nebyla favoritovi nic platná, protože nevstřelil branku. Dobře si to uvědomoval i manažer Blues Maurizio Sarri. „Odehráli jsme velmi dobrý zápas na osmdesáti metrech hřiště, v prostoru před brankou soupeře jsme měli problémy," krčil bezmocně rameny Sarri.

S vedením prý všechno dávno probral a teď může jen čekat, že klub koupí hráče do ofenzívy. K dispozici má momentálně z hvězd na úplný hrot sestavy jen Álvara Moratu. Francouz Olivier Giroud je zraněný. „Je mi jasné, že před brankou musí naše hra vypadat jinak. A dobře to vědí i naši šéfové. Já nemám na starosti přestupy, snažím se jen o to, abych co nejlépe připravil hráče, které mám k dispozici," dodal.

Sestřih utkání 21. kola Premier League Chelsea - SouthamptonVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

Nor Solskjaer se stal teprve druhým koučem v historii manchesterského klubu, který zvítězil v úvodních čtyřech ligových zápasech. Před nástupcem Josého Mourinha to dokázal jenom legendární Matt Busby v sezoně 1946/47. United pomohl k vedoucímu gólu slovenský brankář Newcastlu Martin Dúbravka. Bývalému gólmanovi Liberce a Sparty v 64. minutě vypadl míč po Rashfordově přímém kopu a střídající Romelu Lukaku zblízka nezaváhal. Deset minut před koncem pojistil vítězství hostů druhým zásahem Marcus Rashford, kterého v ideální pozici našel další náhradník Alexis Sánchez.

Sestřih utkání 21. kola Premier League Newcastle - Manchester UnitedVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

To Tottenham neměl na hřišti Cardiffu žádný problém a vedl na půdě týmu z Walesu už ve 26. minutě rozdílem třídy 3:0. Další branka už nepadla. „Skvěle jsme odstartovali do roku 2019, přitom to nebyl lehký zápas," oddechl si Mauricio Pochettino, manažer vítězů. „Věřím, že se nám bude dařit i dál," usmál se manažer londýnského týmu při dotazu, zda ještě myslí Tottenham na mistrovský titul. Víc stíhačku suveréna z Liverpoolu řešit nechtěl.

Sestřih utkání 21. kola Premier League Cardiff - TottenhamVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

Gólový apetit si spravil i Arsenal, jenž vyhrál nad Fulhamem 4:1. V médiích tak trochu opadly vášně, kdy se na konci roku živě hovořilo o tom, že defenzíva Kanonýrů je horší než za vlády Francouze Arséna Wengera. „Chápu určitou nespokojenost fanoušků, ale hlavní je soustředit se na další práci. Chceme, aby naše výkony byly stabilnější," konstatoval manažer Kanonýrů Unai Emery, který opět jen na lavičce náhradníků nechal českého gólmana Petra Čecha.

Pořádná přestřelka byla k vidění v duelu Bournemouth - Watford. Už do poločasu totiž bylo k vidění šest branek. Divoká přestřelka však vítěze neurčila, jelikož bylo skóre vyrovnané 3:3. Bournemouth může těšit, že zastavil sérii dvou porážek v řadě. Oba celky se drží v klidném středu tabulky.

Sestřih utkání 21. kola Premier League Bournemouth - WatfordVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

Jen bod bral doma West Ham v duelu s Brightonem. Hosté šli ve druhé půli do vedení o dva góly, když v rozpětí 56. až 58. minuty skórovali Stephens a Duffy. O deset minut později však Kladiváři vyrovnali slepenými góly Arnautovice.

Sestřih utkání 21. kola Premier League West Ham - BrightonVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

Smutno bylo v táboře „modrých" v Liverpoolu. Everton totiž v souboji klubů vyznávajících modrobílé barvy podlehl Leicesteru 0:1. Hostům tři body vystřelil útočník Jeremy Vardy a posunul Lišky už na sedmou příčku tabulky.

Sestřih utkání 21. kola Premier League Everton - LeicesterVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

Reklama

Související témata: