Hlavní obsah

Tottenham - Manchester Utd. 0:1Solskjaer polil Rudé ďábly živou vodou

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili v nedělním šlágru 22. kola Premier League díky gólu Marcuse Rashforda na půdě Tottenhamu Hotspur 1:0. Rudí ďáblové jsou pod trenérem Solskjaerem stále neporazitelní. Everton pak porazil 2:0 Bournemouth. Góly dali Kurt Zouma a Dominic Calvert-Lewin.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Zleva Kieran Trippier z Tottenhamu a Victor Lindelof z Manchesteru United.

Článek

Úžasná proměna pod novým koštětem pokračuje. O jediný a zároveň rozhodující přesný zásah Rudých ďáblů se na konci prvního poločasu postaral Marcus Rashford, který překonal brankáře Llorise křížnou střelou po přihrávce od Pogby. Kohouti si tak zkomplikovali boj o titul, protože i po neděli ztrácejí na vedoucí Liverpool devět bodů.

Tým z Old Trafford je sice s 41 body nadále na šesté příčce v průběžné tabulce soutěže, ovšem bodově se už dotáhl na pátý Arsenal. Manchester United si v Premier League připsal páté vítězství v řadě a pod vedením nového kouče Oleho Gunnara Solskjaera ještě ani jednou neprohrál.

Šlágr kola patřil především oběma brankářům, kteří předváděli nevídané zákroky. Činil se především De Gea, jenž zneškodnil všech 11 střel Kohoutů. K hrdinům se zařadil také Rashford, který dal třetí branku za sebou, což je jeho zatím nejdelší gólová série v Premier League.

Everton mohl za výhru děkovat i brankáři Jordanu Pickfordovi, který v prvním poločase zlikvidoval tři velké šance. Jeho spoluhráči udeřili ve druhé půli. V 61. minutě si na centr naskočil obránce Zouma, který usměrnil míč do levého rohu Begovičovy branky. Pro čtyřiadvacetiletého stopera to byl první gól v tomto ročníku Premier League.

Druhou branku mohl přidat nejlepší střelec Evertonu Richarlison, ale jeho střela proletěla těsně vedle tyče. Pojistku pak v závěru přidal Calvert−Lewin a Toffees se mohli radovat z šesté domácí výhry v sezoně.

Hosté prohráli v anglické lize šesté venkovní utkání v řadě. Z posledního vítězství se hráči Bournemouthu radovali před Vánoci, když doma porazili Brighton 2:0.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Everton - Bournemouth 2:0 (61. Zouma, 90.+5 Calvert−Lewin),
Tottenham - Manchester United 0:1 (44. Rashford).

Reklama

Související témata: