Hlavní obsah

Divoké řádění anglických fanoušků. Jeden z nich má rozpáraný obličej

Londýn/Praha

Britská metropole po dlouhé době zažila pěkně krvavou řežbu. Sobotnímu utkání FA Cupu mezi Millwallem a Evertonem předcházelo divoké řádění fanoušků v ulicích jihovýchodního Londýna. Jeden z příznivců Evertonu na sociální síť umístil šokující fotografii, která svědčí o brutalitě londýnských rowdies. Po útoku nožem má sešitou tvář od úst téměř až po ucho.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fanoušci týmu Millwall FC během utkání s Evertonem.

Článek

Millwall hraje druhou nejvyšší anglickou soutěž. Jeho radikální fanoušci jsou známí tím, že pro ránu nezajdou daleko. Své by o tom mohl vyprávět příznivec Evertonu Jay Burns, který si z výjezdu do Londýna odvezl nechtěný suvenýr v podobě rozpárané tváře nožem. Jeho obličej tak od soboty "zdobí" dvacet stehů.

Na hřišti se lépe dařilo Millwallu, který porazil Everton 3:2 gólem ze čtvrté minuty nastavení. Ještě před úvodním hvizdem se ale v městě odehrálo několik bitek mezi fanouškovskými skupinami obou celků. K jedné z nich došlo v okolí stanice Surrey Quays v bezprostřední blízkosti stadionu. Policie sice rychle zasáhla a oba útočící davy dokázala oddělit za pomocí obušků a služebních koní, to nicméně nezabránilo prozatím neznámému útočníkovi, aby svého soka v souboji nebezpečně poranil nožem.

Policie sdělila, že během soboty nikdo nebyl zatčen ani obviněn. Na základě videa, které by mělo zachycovat zmiňovaný ozbrojený útok, se ale celým incidentem bude zabývat a zahajuje vyšetřování.

Reklama

Související témata: