Hlavní obsah

Má na Stamford Bridge namířeno Zidane? Konec Sarriho je podle bookmakerů na spadnutí

Londýn/Praha

Fanoušci Blues se modlí. To by byla bomba! Vypadá to, že dny kouče Maurizia Sarriho jsou sečteny. Po sérii rozpačitých výkonů a nepřesvědčivých výsledků přišel v neděli zdrcující debakl 0:6 s Manchesterem City. Ostrovní média už čile spekulují o možném nástupci italského kouče. A hlavním adeptem podle nich není nikdo jiný než legendární Zinédine Zidane. A média už v narážce píší o Chelzzea.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz, Profimedia.cz

Do londýnské Chelsea má možná namířeno legendární postava světového fotbalu. Nahradí italského kouče Maurizia Sarriho držitel zlatého míče a bývalý kouč Realu Madrid Zinédine Zidane?

Článek

Anglická média mají jasno o tom, že Sarri v Chelsea dlouho nevydrží. Bude si Ital balit kufry už po čtvrteční Evropské lize? Nebo snad až po finále Anglického ligového poháru? Podle Ostrovanů není na pořadu dne otázka jestli, ale kdy.

A podle sázkových kanceláří by na uvolněné místo mohl zamířit velmi známý a úspěšný kouč. Horkým kandidátem není nikdo jiný než legendární fotbalista, mistr světa i Evropy, držitel Zlatého míče a vítěz Ligy mistrů Francouz Zinédine Zidane.

Pro londýnský klub není lákadlem pouze hvězdná Zidanova kariéra coby hráče, ale hlavně jeho trenérské úspěchy s Realem Madrid. Považte sami, než sám odešel, tak jako hlavní kouč Bílého baletu vydržel tři roky. Třikrát za sebou vyhrál Ligu mistrů, jednou španělskou ligu, dvakrát mistrovství světa klubů, dvakrát Superpohár UEFA a jednou Španělský pohár. To je vskutku úctyhodná bilance.

Real pod jeho vedením odehrál 149 soutěžních utkání. A madridský celek dosáhl na 104 vítězství, 29 remíz a utržil pouze 16 porážek. Na Stamford Bridge dobře vědí, kdo je Zidane. Otázkou zůstává, jestli Francouz po svém odchodu z Realu Madrid bude mít zájem stěhovat se zrovna do Londýna.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Zamyšlený italský kouč Marizio Sarri na tréninku Chelsea. Přemýšlí nad sestavou pro čtvrteční zápas Evropské ligy, nebo nedokáže zahnat vzpomínky na nedělní debakl 0:6 s Manchesterem City?

Chelsea aktuálně klesla na 6. místo Premier League. Na třetí Tottenham ztrácí 10 bodů a na čelo ligy bodů 15. Ve čtvrtek je na programu vyřazovací fáze Evropské ligy, kdy Blues nastoupí proti švédskému Malmö.

Až budou Sarriho dny sečteny, bude muset klub pozici kouče řešit. Usedne na trenérskou židli právě Zidane, nebo londýnské vedení zaloví jinde? Případně nedostane Sarri ještě jednu poslední šanci? Proslýchá se, že majitel Roman Abramovič chce příští rok za každou cenu hrát Ligu mistrů. To znamená buď zabrat v lize a stoupat vzhůru tabulkou, nebo vyhrát Evropskou Ligu. Jiná cesta do Evropy nevede.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články