Hlavní obsah

Wenger si rýpl do Arsenalu. Co se mu nelíbí?

To byla chyba, kterou si Arsenal za rámeček nedá. Bývalý manažer Kanonýrů se z Francie pustil do svého dlouholetého zaměstnavatele. Proč? Za všechno může vedení londýnského klubu, jež nechá odejít Aarona Ramseyho do Juventusu a ještě k tomu zadarmo – to prý byla kardinální chyba. „Je to výjimečný hráč, Juventus bude mít zajímavou posilu," rýpl si do Arsenalu a zároveň pochválil naopak krok turínského celku Wenger.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Aaron Ramsey se bude stěhovat do Juventusu.

Článek

Zkušený manažer, který po konci Arsenalu nezískal žádné další angažmá, uznává, že záložník z Walesu dostal od Juventusu lákavou nabídku. Tři sta tisíc liber týdně, to se odmítá jen těžko. A tak bude Ramsey v příští sezoně hrát Serii A místo Premier League.

„Pro Arsenal je to ztráta, Ramsey udělal zajímavý krok v kariéře," poznamenal Wenger. „Juventus bude mít skvělého hráče, který dokáže dát překvapivou finální přihrávku, nebo dokáže naběhnout za obranu," tvrdí Wenger.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Předčasný konec v Monaku. Slavný klub se po pár měsících zbavil trenéra Thierryho Henryho.

Devětašedesátiletý Francouz se zároveň pustil do obhajoby Thierryho Henryho, který v roli trenéra po pár měsících opustil předčasně lavičku Monaka. Wenger věří, že je před jeho někdejším svěřencem skvělá kariéra v roli kouče.

„Henry, ale třeba i Patrick Vieira, který je nyní v Nice, mají kvalitu na to, aby byli vynikajícími manažery," doufá bývalý manažer Arsenalu. Ten si myslí, že Henry nedostal v Monaku čas na práci. „Když přijdete k týmu uprostřed podzimu, jste ve špatní pozici. Za tři měsíce toho nejde tolik změnit. Navíc v lednu už začíná být vedení klubu nervozní z toho, že sezona dopadne špatně. Přesně na tohle Thierry doplatil," soudí manažer.

Reklama

Související témata: