Hlavní obsah

Jeden titul do čtyřdílné skládačky triumfů už Guardiola má, teď touží s Citizens po dalších

„Všichni v Anglii tvrdí, že vůbec nejtěžší je vánoční období a začátek nového roku. Osobně ale mám pocit, že těžký je celý rok. Vždyť od chvíle, co jsme v září začali sezonu, jsme se ještě nezastavili,“ připomíná belgický legionář Kevin de Bruyne, s jak náročným programem se musí Manchester City vyrovnávat. Během uplynulých dvou týdnů museli Citizens zvládnout čtyři zápasy - v Premier League s Chelsea, v FA Cupu s Newportem, v Lize mistrů se Schalke a v neděli vše završili ve finále Ligového poháru zase s Chelsea. A už dnes večer je čeká další utkání Premier League s West Hamem United.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Veliká radost fotbalistů Manchesteru City poté, co po penaltové rozstřelu získali Ligový pohár.

Článek

„Nechci slyšet, natož hráče omlouvat zmiňovaným programem, natož únavou," nechal se slyšet kouč Citizens Pep Guardiola před zápase s Kladiváři, který můžete sledovat dnes večer v přímém přenosu Televize Seznam.

„Důležitá je mentalita. Mám v mužstvu dobré hráče, a proto na nich chci vidět před zápasem s West Hamem touhu po vítězství a mistrovském titulu," nemíní se španělský trenérský mág ohánět tím, že v neděli v londýnském Wembley sehrál jeho tým sto dvacet minut trvající finalovou partii Ligového poháru s Chelsea, kterou nakonec rozhodl penaltový rozstřel.

Vítězný, což je samozřejmě pro Citizens obrovské motivační plus.

„Obhájili jsme Ligový pohár, ale nemáme moc času přemýšlet nad tím, čeho jsme dosáhli a co to znamená," připomínal Guardiola svým svěřencům, že triumf ve Wembley už je minulostí a oni se musí zase rychle vrátit do ligové reality.

„Musíte jít do zápasu s tím, že zase vyhrajete," apeloval na hráče vědom si toho, že s West Hamem půjde o náročný test odolnosti.

„Vrací se sem Manuel, který odvedl na Etihad Stadium neuvěřitelnou práci. Je to vynikající trenér, jemuž patří velká úcta za to, co pro Manchester City udělal. A i teď proti nám nastoupí se silným týmem," skládal Guardiola poklony svému předchůdci na lavičce Citizens Manuelu Pellegrinimu, od léta trenérovi Kladivářů.

„Ale přijedou sem i Zabaleta a Nasri, dva vynikající fotbalisté, kteří na Etihad Stadium také působili a jejichž motivace bude veliká. Sám jsem šťastný, že Samir Nasri je zpátky v Premier League, protože ho znám a jsem přesvědčen, že svými fotbalovými kvalitami do téhle soutěže patří," připomínal kouč Manchesteru City další dva hráče, kteří za trenérské éry Pellegriniho Manchesterem City prošli. A Nasriho, který se po odpykání osmnácti měsíčního trestu za dopink v lednu vrátil a podepsal smlouvu s West Hamem, především.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Samir Nasri na archivním snímku v dresu Manchesteru City.

Při všech komplimentech však myslí Guardiola v utkání s Kladiváři jen a jen na vítězství. A to přesto, že marodka jeho týmu je hodně plná.

„Gabriel Jesus a John Stones budou pravděpodobně dál chybět, Fernandinho a Laporte zranění v nedělním finále také. Jen Benjamin Mendy by se mohl na hřiště už v zápase s Hammers. Absolvoval poslední tři tréninky a jeho koleno zátěž vydrželo," rekapituloval Guardiola absence, s nimiž se bude muset vyrovnat.

„Zatím jsme získali dvě trofeje, ale chceme jich víc," připomínal triumf v Community Shield a Ligovém poháru. „O tři další ale pořád ještě hrajeme," vzpomněl tažení Citizens FA Cupem, Ligou mistrů a samozřejmě Premier League.

„A o mistrovský titul budeme bojovat až do konce. Proto musíme večer jít a West Ham porazit. A v neděli jít na Bournemouth a zvítězit nad ním také," netají Guardiola, jak moc ho láká úspěch i na všech zbývajících frontách.

Zisk quadruple ze všeho nejvíc.

Vždyť ještě nikdy v historii nedokázal žádný anglický klub vyhrát v jedné sezoně všechny čtyři nejvýznamnější soutěže - Ligu mistrů, Premier League, FA Cup a Ligový pohár.

Citizens v neděli zvítězili v první z nich, tři další představují velkou výzvu pro trenéra i hráče, kteří v Premier League titul obhajují a po sedmadvaceti odehraných kolech ztrácí na vedoucí Liverpool jediný body.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: