Hlavní obsah

Čistka v Manchesteru United! Kolika hvězd se v létě zbaví?

Manchester/Praha

Čistka. A pořádná! Norský manažer Ole Gunnar Solskjaer se s hvězdami v Manchesteru United mazlit nebude. Sotva dostal na Old Trafford dlouhodobý kontrakt, začíná tvrdě úřadovat. Ostrovní média píší o tom, že v létě nastane v kabině Rudých ďáblů pořádný průvan. V klubu to zabalí minimálně pět hráčů, Solskjaer by ale rád vypakoval i jednu z velkých hvězd. Koho by se rád zbavil?

Foto: Andrew Yates, Reuters

Brankář fotbalového Manchesteru United David de Gea jedná s klubem o novém kontraktu. Chtěl by vydělávat víc peněz, jinak vyhrožuje odchodem ke konkurenci.

Článek
Fotogalerie

Na černé listině jsou podle listu The Sun určitě Antonio Valencia, Matteo Darmian - v létě jim končí smlouvy - a také Marcos Rojo. Solskjaer by se prý chtěl zbavit i Alexise Sáncheze, který vydělává přes půl milionu liber týdně. Ušetřené peníze by pak klub vedle posil rád investoval i do udržení brankářské jedničky.

David de Gea totiž drží United v šachu, kontrakt mu končí na konci příští sezony. Dobře ví, jaký je o něj zájem po celé Evropě, a tak se nechal slyšet, že v klubu zůstane, ale za podstatně vylepšených podmínek smlouvy. Rád by vydělával 400 tisíc liber týdně. Manchester dobře ví, že když k dohodě nedojde, bude suma, za níž klub De Geu zpeněží, klesat. Hodně záležet bude i na tom, zda se United dokážou kvalifikovat do Ligy mistrů.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Anglický reprezentant Jadon Sancho z Borussie Dortmund je jedničkou na seznamu případných letních posil Manchesteru United.

Momentálně jsou šestí, takže by Rudí ďáblové hráli jen kvalifikaci Evropské ligy. Do Champions League přitom vede cesta ze čtvrté pozice v Premier League. Tu nyní drží Arsenal, který má na kontě o dva body více, odehrál však o jeden zápas méně než United. Má tak šanci bodové konto vylepšit.

Solskjaer se každopádně netají plánem vybudovat na Old Trafford mužstvo, které bude bojovat o mistrovský titul s Liverpoolem a Citizens. Jeho jasnou jedničkou na seznamu posil je Jadon Sancho, jenž hraje za Dortmund. Cena mladého záložníka anglické reprezentace vyletěla na 70 milionů liber a touží po něm i další evropské kluby.

Reklama

Související témata: