Hlavní obsah

Salah je zpátky! Jen Shearer a Van Nistelrooij stihli jubilejní trefu dřív

Liverpool

Mistrovského titulu se za žádnou cenu nevzdávají. Vždyť na něj Reds čekají od roku 1990. Páteční výhrou 3:1 na horké půdě Southamptonu fotbalisté Liverpoolu zase zatlačili na nervovou soustavu konkurenčního Manchesteru City. O dva body ho přeskočili, i když konkurent má zápas k dobru. Každý ze tří vstřelených gólů byl pro jejich autory svým způsobem mimořádný.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Kanonýr Liverpoolu Mohamed Salah (bez dresu) slaví se spoluhráči vítěznou trefu proti Southamptonu.

Článek

Egyptský kanonýr hlásí návrat. O vítěznou trefu se v 80. minutě po velkolepém sólu postaral Mohamed Salah. Ukončil tak sérii osmi soutěžních zápasů bez gólu, naposledy skóroval 9. února proti Bournemouthu.

Salah si navíc při 69. startu za Liverpool připsal jubilejní 50. branku v Premier League za jeden tým. Jen dva bombarďáci před ním byli rychlejší. Alan Shearer stihl stejnou porci za 66 utkání (za Blackburn) a Ruud van Nistelrooij za 68 startů (za Manchester United).

„Nikdy jsem o něm nepochyboval. Padesátý přesný zásah, neskutečné číslo," ujišťuje trenér Jürgen Klopp.

Egypťan dostal po utkání otázku, zda během gólové akce zvažoval také přihrávku nabíhajícímu Robertu Firminovi.

„Ani náhodou. Útočník musí střílet góly," kření se Salah.

Keita poprvé, Henderson po 65 zápasech

Premiérový gól v dresu Reds zaznamenal Naby Keita, 60milionová letní posila z Lipska. Vyrovnal na 1:1.

„Těší mě, že se Naby trefil. Svým gólem dal Southamptonu jasně najevo, že to s námi nebudou mít lehké. Vyrovnání nám pomohlo i psychicky a od tohoto momentu jsme začali kontrolovat hru," poukazuje Klopp.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Roberto Firmino (vlevo) z Liverpoolu v hlavičkovém souboji před brankou Southamptonu.

Sbírku mimořádných gólů pak završil v 86. minutě střídající Jordan Henderson, který se do střelecké listiny zapsal poprvé od 23. září 2017 a neuvěřitelných 65 zápasech. Vysvobození mu naservíroval jako na zlatém podnose právě Firmino.

„Nepodali jsme náš nejlepší výkon, ale bojovali až do konce. Jordan přinesl do zápasu požadovanou agresivitu a vrátil naší hře správný směr. Máme na kontě 82 bodů, což je v takové silné konkurenci neuvěřitelné. Jsem na hráče velmi pyšný," chválí Klopp.

„Sezona je pro každého z nás velmi náročná. Na účast v Lize mistrů musíte nahrát 70-75 bodů, na titul potřebujete alespoň devadesát. Jsme stále ve hře, což je úžasné," dodává německý kouč.

Reklama