Hlavní obsah

Před pěti lety žádal o fotku idola Kanea. Dnes hraje v reprezentaci a touží po něm Manchester United

Londýn/Praha

Jméno Declana Rice se v médiích objevuje čím dál častěji a začíná se silněji a silněji zapisovat do paměti fotbalových fanoušků. Teprve dvacetiletý záložník ve službách West Hamu si nedávno v kvalifikačním utkání na EURO 2020 proti Česku odbyl i debut v národním týmu Anglie.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Declan Rice tleská fanouškům po utkání mezi West Hamem a Evertonem.

Článek

Rice se narodil v Anglii, ale má irské předky a několikrát nastoupil i za národní tým Irska, a to jak v mládežnických kategoriích, tak i v seniorské reprezentaci, kde debutoval v devatenácti letech a odehrál tři zápasy. Nakonec se ale rozhodl reprezentovat Albion, v jehož dresu se poprvé objevil na konci března ve věku dvaceti let a dvou měsíců.

Proti Česku odehrál necelou půlhodinu, v dalším utkání s Černou Horou už pak nastoupil na plných devadesát minut. Na svém Twitteru následně zveřejnil dvě fotografie - jednu z roku 2014, druhou z letoška. Na obou je s Harrym Kanem, před pěti lety však slavného útočníka o fotku žádal z pozice talentované naděje, nyní vedle něj pózuje jako jeho rovnocenný spoluhráč z národního týmu.

Teď to vypadá na další zlom v kariéře mladého defenzivního záložníka, který může nastoupit i jako stoper. Rice má sice ve West Hamu smlouvu do roku 2024, ale podle irské odnože serveru Independent po něm velmi touží Manchester United.

A pokud by slavný klub za hráče nabídl tučnou sumu, asi by se takové možnosti Kladivářům jen těžko odolávalo. Nároky ale londýnský klub prý nemá zrovna nízké. V souvislosti s přestupem mladé naděje se dokonce mluví o 50 milionech liber (v přepočtu skoro 1,5 miliardy korun).

Reklama