Hlavní obsah

Nenáviděný jako Stramaccioni. Fandové Chelsea chtějí trenérovi zaplatit letenku domů

Londýn/Praha
Aktualizováno

Tak trochu jako Andrea Stramaccioni ve Spartě se musí cítit trenér fotbalové Chelsea Maurizio Sarri. Tedy alespoň pokud jde o jeho vztah s fanoušky. Ti jsou totiž ochotní klidně zaplatit letenku, kdyby se kouč rozhodl vrátit do Neapole, odkud na Ostrovy přišel. Letenští Ultras v době Stramaccioniho působení na Letné předali italskému kouči dokonce letenku domů, jelikož výsledky týmu byly bídné. Chelsea přitom postoupila do semifinále Evropské ligy a v Premier League je nyní čtvrtá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý trenér Sparty Andrea Stramaccioni během utkání v Uherském Hradišti.

Článek
Fotogalerie

Manažer Chelsea je v londýnském klubu pod velkým tlakem. Blues sice bojují o čtvrté místo v nejvyšší anglické soutěži, které je vstupenkou do dalšího ročníku Ligy mistrů, jenže naposledy doma jen remizovali 2:2 s Burnley. Stejně tak jsou fotbalisté Chelsea mezi nejlepší čtyřkou Evropské ligy. Tam se londýnský klub prokousal přes pražskou Slavii, ale představení nebyla z jeho strany úplně povedená.

A tak je jistá jedna věc: řada fandů je na Itala alergická a přála by si jeho odchod. Toto téma ještě nabralo grády ve chvíli, kdy Ultras z italské Neapole zveřejnili fotku, kde vyzvali Sarriho k návratu do Serie A. „Sarri, jsi jeden z nás," stálo na transparentu neapolských fanoušků během duelu s Bergamem.

Kouč si v klubu udělal skvělé jméno, Neapol se posunula mezi absolutní italskou špičku. Teď je sice na druhém místě, ale o dvacet bodů za Juventusem. I proto se stupňuje zloba příznivců směrem k současnému trenérovi Carlu Ancelottimu, zvláště po prohře s Bergamem.

Informace o tom, že by o italského kouče Chelsea byl zájem v jiném klubu, vzbudila nadšení v táboře Blues. „Klidně zaplatím jeho letenku," reagoval nadšeně jeden z fandů. „Prosím, bože, vezmi ho zpátky," dodal další. "Klidně bych přispěl na soukromou helikoptéru, aby ho odnesla až před jeho dům. Stačí slovo," doplnil další.

Sarri je v Chelsea pod tlakem a debaty o jeho možném konci sílí. Přitom Chelsea pod jeho vedením v úvodních dvanácti zápasech Premier League neprohrála.

Své si užil s fanoušky i italský kouč Andrea Stramaccioni. Tomu pro změnu letenští Ultras dokonce udělali transparent v podobě letenky domů do Itálie, protože výsledky Sparty byly bídné a sázka klubu na fotbalisty z ciziny hrubě nevyšla. Vedení Letenských se nakonec s trenérem předčasně rozloučilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vzkaz fanoušků Sparty. Letenka pro trenéra Andreu Stramaccioniho domů do Itálie...

Reklama