Hlavní obsah

Velkolepý návrat legendárního českého brankáře. Chelsea pro něj má práci

Londýn

Po dvaceti letech profesionálního fotbalu konec. Překvapivou zprávu ohledně ukončení své veleúspěšné kariéry zveřejnil Petr Čech už na začátku kalendářního roku. Spekulace o tom, co bude dál, jsou od té chvíle v plném proudu. Zůstane v Arsenalu, půjde zpět do Chelsea nebo si dá pauzu? Podle The Telegraph už je jedna nabídka na stole a přišel s ní právě klub ze Stamford Bridge.

Foto: Ian Walton, Reuters

Petr Čech v dresu Arsenalu.

Článek

Je tu hodně faktorů, které hovoří právě o tom, že by se zkušený český gólman měl v určité roli do Chelsea vrátit. Žádným tajemstvím není jeho velmi přátelský vztah s bossem Chelsea Romanem Abramovičem.

Fanoušci Blues navíc nešetří kritikou na adresu současného trenéra Sarriho, pod kterým prý Chelsea absolutně ztratila svoji identitu, navíc výsledky týmu nejsou takové, jaké se od bohatého londýnského celku očekávají. Na renomé Italovi nepřidává ani velká bodová ztráta a také herní styl, kterým se jeho tým prezentuje.

Klubová legenda nebo francouzský mistr světa?

Na trenérskou pozici tedy přijde s velkou pravděpodobností nový stratég. Šušká se o Franku Lampardovi nebo Laurentu Blancovi. A co český gólman? Tomu by se otvíral prostor jinde...

Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, že by zastřešoval částečně kompetence, které míval Michael Emenalo na pozici technického ředitele. Ten Chelsea před dvěma lety opustil a náhrada za něj do této chvíle není.

A dopad? Ten by možná nebyl až tolik v Čechově samotné práci, jako spíše v reputaci klubu. Fanoušci dlouholetou reprezentační jedničku doslova milují a prázdná sedadla, která se letos na Stamford Bridge objevují, by za "nové éry Čechína" určitě k vidění nebyla...

Reklama

Související témata: