Hlavní obsah

Žertoval, nebo myslel Pochettino svá slova vážně? Opravdu chce z Tottenhamu odejít?

Amsterdam/Praha

Teď aby se fanoušci londýnského Tottenhamu strachovali a modlili, aby snad jejich tým Champions League nevyhrál. Argentinský kouč Mauricio Pochettino dovedl Spurs poprvé v historii do finále, jenže hned po dokonaném amsterdamském zázraku šokoval. „Kdybych dosáhl dalšího zázraku? Kdybych Ligu mistrů vyhrál? Bylo by to fantastické. Má pětiletá kapitola v Tottenhamu by se uzavřela a šel bych domů,“ prohlásil ještě na stadionu Ajaxu.

Sestřih semifinále Ligy mistrů Ajax - Tottenham 2:3Video: O2 TV Sport

 
Článek

Všichni to brali jako dobrý vtip. Zvláště po senzačním obratu, který jeho tým předvedl. Po emocích, do nichž jindy střízlivý a věcný Argentinec upadl. Zejména poté, co zmíněné věty pronášel s úsměvem ve tváři.

Však se ho také novináři okamžitě ptali: Žertujete?

„Není to vtip, proč?" odpověděl už s vážnou tváří Pochettino.

„Vítězství v Lize mistrů s Tottenhamem v této situaci a této sezoně by představovalo něco fantastického. Pak bych totiž přemýšlel, zda v budoucnu nedělat něco jiného," pravil sedmačtyřicetiletý Argentinec, o němž se v uplynulých týdnech hodně spekulovalo jako o novém trenérovi Manchesteru United.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Dojatý manažer Tottenhamu Mauricio Pochettino po postupu do finále Ligy mistrů.

„Nedělej to," vzkázal mu okamžitě jeho předchůdce na Old Trafford José Mourinho. „Neodcházej, ani kdybys Ligu mistrů vyhrál. V Tottenhamu tě čeká ještě spousta práce, jsi tam milován, máš tam podporu. Sám jsem to udělal, když jsem opustil Porto nebo Inter, protože jsem myslel, že je všechno hotové a že jsem u konce. A je to něco, čeho lituji."

Reklama

Související témata: