Hlavní obsah

Legendární Ferguson to svedl, Mourinho také. Guardiola touží stát se tím třetím

Manchester/Praha

Jen dva trenéři dokázali v historii anglické Premier League obhájit mistrovský titul. José Mourinho s Chelsea a samozřejmě legendární Alex Ferguson s Manchesterem United. Pep Guardiola se může dnes odpoledne stát tím třetím. A nikdo nepochybuje, že to svede, protože jeho Manchesteru City stačí v posledním kole nejvyšší anglické fotbalové soutěže vyhrát na hřišti Brightonu.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Nádherná dalekonosná střela Vincenta Kompanyho v minuléme kole přiblížila fotbalisty Manchesteru City obhajobě titulu.

Článek

Druhý Liverpool si jeden zázrak zažil uprostřed týdne, kdy v semifinálové odvetě Ligy mistrů porazil Barcelonu 4:0 a postoupil do finále, v druhý však doufá nejspíš marně.

„Proč by nemohl přijít další? Všechno samozřejmě vypadá tak, že Citizens vyhrají, my také a šampiony se stanou oni. Ale zbývá ještě poslední kolo a my musíme myslet jen na to, že ještě není nic jisté," živí v sobě, svých hráčích i fanoušcích Reds naději kouč Jürgen Klopp.

Jeho Liverpool ovšem ztrácí na Manchester City bod a ten nejspíš rozhodne. Kloppovým svěřencům nebude pravděpodobně nic platná ani výhra v závěrečném ligovém duelu doma nad Wolverhamptonem.

„Připadá mi to jako sen. Nečekal jsem, že budeme v takovéto pozici," přiznal trenér Citizens Guardiola, že ještě před měsícem o obhajobě titulu pochyboval. Vždyť Manchester City měl na Liverpool sedmibodové manko.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola má nachystáno hned několik herních plánů.

Šňůrou třinácti posledních vítězných zápasů však ztrátu smazal a dostal se na první příčku s náskokem jednoho bodu. Teď záleží jen na něm, zda šanci využije a titul obhájí.

„Bude to těžké, ale musíme myslet na to, co musíme udělat my a nemyslet na to, co může udělat Liverpool. Proč bychom se tedy měli nechat rozptylovat?" připomínal Guardiola svým svěřencům před dnešním zápasem proti Brightonu & Hove Albion, který můžete sledovat v přímém přednosu Televize Seznam.

Samozřejmě že na rozhodující duel důkladně nachystal. „Celý týden jsem rozebíral a analyzoval hru soupeře a nachystal jsem pro své mužstvo dva taktické plány," netajil španělský kouč, že je připraven na jakoukoli eventualitu, která může v průběhu střetnutí nastat.

„Pokud budou domácí hrát tak, jako v poslední době, vyrukují na nás s defenzivou a dlouhými míči, jejichž adresáty budou Knockaert a March. Ale může se také stát, že v posledním zápase zvolí ofenzivnější pojetí. Proto mám připraveno hned několik herních plánů," připustil Guardiola, že Brighton už je v Premier League zachráněný a na rozloučenou se svými diváky se může snažit boj o titul ještě zdramatizovat.

„Zvládneme každou situaci. Víme, jak chceme hrát, mluví pro nás i zkušenosti, které jsou důležité, i když to je samozřejmě jen jeden z faktorů na cestě za úspěchem," pravil kouč Citizens, který se ziskem titulu může přiblížit svému snu o treble.

Ligový pohár už vyhrál, titul má na dosah a ve finále FA Cupou příští sobotu ve Wembley proti Watfordu bude jeho tým pochopitelně také favoritem.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další)

Reklama

Související témata: