Hlavní obsah

Tohle se nepovedlo. Televizní kanál uspořádal kvíz, v odpovědi ale měl chybu, kterou opravil sám Petr Čech

Tohle se úplně nepovedlo! Kanály beIN Sports uspořádaly na svém oficiálním twitterovém účtu znalostní kvíz týkající se čistých kont gólmanů v Premier League. V odpovědi ale autor měl chybu, kterou musel opravit sám brankář Petr Čech, jenž byl „odpovědí“ na kvízovou otázku.

Foto: Phil Noble, Reuters

Petr Čech drží v Premier League rekord v počtu čistých kont.

Článek

Otázka, kterou beIN Sports na svém Twitteru položil, zněla: Který gólman udržel nejvíce čistých kont v historii Premier League? Na výběr měli fanoušci možnosti José Reina, Edwin van der Sar, Petr Čech a Tim Howard.

Správná odpověď byla Petr Čech. Twitter beIN Sports se rozhodl k odpovědi přidat i detail v podobě konkrétního počtu čistých kont. Jenže jejich číslo bylo chybné. Uvedli totiž, že český gólman vychytal celkem 161 čistých kont. Ve skutečnosti jich ale je 202.

Navíc měli v beIN Sports smůlu, že Čecha ve svém příspěvku označili. Ten přímo pod chybný údaj zareagoval. „Děláte kvíz a máte odpověď špatně?" divil se.

Správce twitterového účtu ale neztratil hlavu a na chybu zareagoval s humorem: „Další skvělý zákrok od Petra Čecha! Není divu, že udržel celkem 202 čistých kont," napsal a prokázal tak dávku nadhledu.

Reklama