Hlavní obsah

Na lavičku by chtěl Mourinha, nebo Wengera. Dotáhne arabský miliardář akvizici Newcastlu do úspěšného konce?

Newcastle/Praha

Fanoušci už vyhlíží vzestup. Stránky anglických médií už několik dní plní téma týkající se majetnické struktury Newcastlu United. O ostrovní klub má mít zájem miliardář šejk Chálid bin Zájid Nahaján, člen vládnoucí rodiny emirátu Abú Zabí. Pokud k prodeji skutečně dojde, arabský investor má s Newcastlem velké plány. Na lavičku by si přál jednoho z věhlasných koučů. Uvažuje prý o oslovení Josého Mourinha a Arséna Wengera.

Foto: Sport.cz

Novým majitelem Newcastelu United se má stát šejk Chálid bin Zájid Nahaján.

Článek

Fanoušci ze stadionu St. James' Park v městě Newcastle netrpělivě hltají zprávy o možném prodeji jejich oblíbeného klubu. Dosavadním majitelem „Strak" je britský miliardář Mike Ashley, kterému klub patří od roku 2007. Ashley o prodeji jedná s arabským investorem Chálidem bin Zájidem Nahajánem. Zákulisní zdroje hovoří o částce kolem 350 milionů liber.

Arabský šejk by si po případné koupi dokázal na lavičce 13. týmu uplynulého ročníku Premier League představit buď Josého Mourinha, nebo Arséna Wengera. Tým Newcastlu vede od roku 2016 Rafael Benítez, ale po sezoně mu skončila smlouva. Jednání o prodloužení kontraktu jsou však pozastavena do doby, než se definitivně rozhodne o budoucí vlastnické struktuře, jak informuje britský deník Daily Mirror.

Šejk Chálid bin Zájid Nahaján je bratrancem Mansoura bin Zájida Nahajána, kterému patří Manchester City. Pokud by se po případné akvizici vydal Newcastle podobnou cestou k vzestupu a k titulům, jako se vydali fotbalisté Citizens, fanoušci Strak by se určitě nezlobili. Newcastle United patří k tradičním klubům ostrovního fotbalu. Čtyřikrát se stal mistrem Anglie, a to mezi roky 1904-1927.

Reklama

Související témata: