Hlavní obsah

Odejdi, zaplatíme ti! Manchester United nabízí své hvězdě netradiční řešení

Manchester/Praha

Ve fotbale je celkem běžné, že kluby nabízejí svým hráčům lepší kontrakty, aby si je udržely. Že by ale někdo zaplatil svému hráči, aby odešel, to se až tak často neděje. A přece k takovému řešení nyní sahá Manchester United, který podle The Sun nabízí svému gólmanovi Davidu de Geovi velmi slušnou sumu, pokud odejde. Jakkoli bláznivě to na první poslech může znít, jde o celkem logický krok.

Foto: Profimedia.cz

David de Gea v dresu Manchesteru United.

Článek

O španělského brankáře má zájem Paris Saint-Germain, v jehož službách končí Gianluigi Buffon. A pro United je lepší vzdát se části peněz z přestupové částky ve prospěch svého gólmana, než čekat, až mu příští léto vyprší smlouva a De Gea odejde zadarmo.

Sám gólman zase nejspíš tuší, že pokud jeho příští klub nebude muset platit za jeho přestup, může se to pozitivně odrazit na jeho smlouvě z hlediska finančního ocenění.

Podle The Sun se tak v Manchesteru rozhodli situaci vyřešit netradičně, ale logicky - De Geovi nabízejí 20 milionů liber, pokud odejde do PSG nyní. V plánu přitom podle britského serveru mají přijmout nabídku mezi 60 a 75 miliony liber.

The Sun dále uvádí, že pokud by se PSG nepodařilo De Geu získat, zaměří se na Huga Llorise, který v současné době působí v Tottenhamu.

Už jednou přestup De Gey ztroskotal

V souvislosti se De Geovým možným odchodem si někteří fanoušci nejspíš vybaví fakt, že kdyby šlo vše podle plánu, španělský gólman by už v Manchesteru nebyl. V roce 2015 měl totiž přestoupit do Realu Madrid. Nešlo o žádnou spekulaci, vše už bylo ujednáno, jenže přestup se nestihl dokončit včas, a to z bizarního důvodu: údajně kvůli potížím s počítačovou technikou. Fanoušci se tehdy nedokončeným transferem královsky bavili.

Pokud tedy De Gea opravdu odejde z Manchesteru, snad se jeho přestup tentokrát stihne vyřídit včas.

Reklama