Hlavní obsah

Lampard dostal od Derby svolení jednat o pozici trenéra s Chelsea

Londýn/Praha

Další velký návrat do Chelsea je o pořádný kus blíž. Kouč Frank Lampard dostal od druholigového klubu Derby svolení jednat s Chelsea o možném převzetí trenérské pozice. "Blues", v jejichž dresu Lampard strávil podstatnou část kariéry, opustil po triumfu v Evropské lize Maurizio Sarri, který se upsal Juventusu Turín. Podle britských médií by vedení Chelsea za jednačtyřicetiletého Lamparda muselo zaplatit odstupné zhruba čtyři miliony liber (přes 114 milionů korun).

Foto: Tony O'brien, Reuters

Kouč Frank Lampard dostal od druholigového klubu Derby svolení jednat s Chelsea o možném převzetí trenérské pozice.

Článek

Někdejší anglický reprezentant vyhrál v dresu Chelsea třináct trofejí včetně tří titulů v Premier League, prvenství v Lize mistrů a Evropské lize. V první sezoně v Derby dovedl mužstvo do finále play off o postup do nejvyšší soutěže, v němž ale podlehlo Aston Ville 1:2.

Jako bývalý hráč Chelsea se trenérské role na lavičce Londýňanů naposledy zhostil v roce 2012 Roberto Di Matteo, který s týmem dosáhl na vítězství v Lize mistrů a FA Cupu. Po osmi měsících ho však vedení propustilo.

A vypadá to, že pokud jednání klapnou, nemusí být poslední legendou, která se do tábora Blues může vrátit. Podle všeho by se mohl na Stamford Bridge vrátit i německý fotbalista Michael Ballack.

Reklama

Související témata: