Hlavní obsah

Návrat legendy! Fotbalisty Chelsea bude trénovat Frank Lampard

Londýn/Praha

Návrat v roli hlavního kouče. To, o čem snili fanoušci londýnské Chelsea, se stalo skutečností. Legenda Blues Frank Lampard se vrací na Stamford Bridge. Jednačtyřicetiletý Angličan přišel z druholigového Derby County a na lavičce Chelsea nahradil Maurizia Sarriho.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Legendární Frank Lampard se vrací do Chelsea. S londýnským klubem podepsal tříletý kontrakt v roli hlavního trenéra.

Článek

Lampard se slavným klubem podepsal tříletý trenérský kontrakt. Na lavičce Blues nahradil Itala Maurizia Sarriho, který odešel do Juventusu. Legendární fotbalista si v minulém ročníku odbyl premiérovou sezonu v roli trenéra, když vedl druholigové Derby. Postup do Premier League jeho svěřencům těsně unikl ve finále play off proti Aston Ville.

Do nejvyšší soutěže se však Lampard přece jen vrací. A na lavičce londýnského velkoklubu bude mít ty nejvyšší ambice. Jako hráč získal s Chelsea třikrát titul v Premier League jednou v Lize mistrů a jednou v Evropské lize.

„Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem se vrátil do Chelsea jako hlavní trenér," řekl Lampard poté, co ve čtvrtek ráno bylo definitivně potvrzeno to, o čem se dlouhé týdny hojně spekulovalo. „Každý ví, že tento klub miluji. Teď se budu soustředit na tvrdou práci a přípravu na příští sezonu. Už se nemůžu dočkat," řekl novopečený kouč Blues.

Chelsea v předchozím ročníku ostrovní soutěže obsadila třetí příčku a zvítězila v Evropské lize. Lampard se v nadcházející sezoně pokusí vrátit klub na výslunní v Premier League a uspět v Lize mistrů. Během letního přestupového období však Chelsea přišla o svou největší hvězdu Edena Hazarda.

Reklama

Související témata: