Hlavní obsah

Krutá rána osudu! Český talent Jaroš musí na turné s Liverpoolem zapomenout. Proč?

Liverpool/Praha

A je po radosti! Střídá ji krutá rána osudu. Sotva si mladý český gólman užil radosti z premiérového startu v dresu vítěze Ligy mistrů a tajně snil o tom, že se s týmem podívá na zámořské turné Liverpoolu, musí se Vítězslav Jaroš smířit s tím, že jej na pár týdnů vyřadilo ze hry zranění. Druhý tým uplynulého ročníku Premier League má v posledních dnech hodně starostí, zranění gólmanů se totiž nebezpečně množí.

Foto: Profimedia.cz

Mladý český gólman Vítězslav Jaroš se zranil a na zámořské turné s Liverpoolem nepojede.

Článek

Sedmnáctiletý gólman si zachytal poločas přípravného zápasu proti Tranmere Rovers a po výhře 6:0 byl v sedmém nebi. „Trenér Klopp říkal, ať si to jdu užít, tak jsem si to užil," zářil štěstím talentovaný brankář, který před odchodem na Ostrovy chytal za Slavii. „Byl to skvělý zážitek. Jsem moc rád, že jsem dostal šanci," dodal po premiéře v dresu liverpoolského áčka.

První půli zmíněného utkání přitom odchytala týmová dvojka Simon Mignolet. Jednička Alisson Becker měl volno, stejně jako polský brankář Kamil Grabara, i proto Jaroš živil naději, že zůstane s prvním týmem i dál. Zvláště poté, co si irský gólman LFC Caoimhin Kelleher na dovolené zlomil zápěstí.

„Samozřejmě bych byl rád za další šanci. Neznám detailně nejbližší program, dle prvních zpráv bych ještě měl zůstat s áčkem. Uvidím, jestli s nimi odcestuji příští týden na soustředění do USA," hlásil hned po utkání Jaroš.

Jenže osud rozhodl jinak. Mladý Čech se při jednom z tréninků v Melwoodu zranil. Ze hry bude na několik týdnů, lékaři vyloučili, že by mohl s týmem odjel do USA. A tak je pravděpodobné, že místo u áčka zaujme Daniel Atherton. Ten se zapsal do povědomí fanoušků také tím, že ve zmíněném duelu s Tranmere musel zaskočit jako hráč v poli poté, co se zranil útočník Paul Glatzel. Klopp už v tu chvíli neměl nikoho na střídání.

Reklama

Související témata: