Hlavní obsah

Hattrick za šest minut? Pro osmnáctiletý talent z Arsenalu žádný problém

Londýn/Praha

Je nigerijského původu, narodil se v New Yorku a ve dvou letech se přestěhoval do Anglie, kde teď v dresu Arsenalu září. Teprve osmnáctiletý talent Folarin Balogun je plnohodnotým členem týmu do 23 let a podává tak výrazné výkony, že už si ho všiml i jeho slavnější kolega z A týmu Pierre-Emerick Aubameyang. A ve středu na sebe upozornil znovu. Tentokrát nastřílel tři góly za pouhých šest minut.

Foto: Profimedia.cz

Talentovaný Folarin Balogun už má zkušenost s mládežnickým národním týmem Anglie. Má ale dvě další možnosti týkající se toho, jakou zemi bude reprezentovat: USA a Nigérii.

Článek

V přátelském utkání arsenalské třiadvacítky s Barnetem načal Balogun svůj gólový účet už ve dvanácté minutě, kdy proměnil pokutový kop. O dvě minuty později přidal druhou branku a čtyři minuty nato svůj hattrick uzavřel. Na tři góly tak potřeboval pouhých šest minut a svému týmu tak v podstatě zajistil vítězství 3:2.

O jeho kvalitách se ale ví už delší dobu, v loňské sezoně nastřílel ve 23 zápasech za mládež Gunners 22 gólů. A nedávno si ho všiml i hvězdný Pierre-Emerick Aubameyang, jeho kolega z Arsenalu. Ten mu na Twitteru v březnu vysekl poklonu pod příspěvek akademie Arsenalu, který se zabýval právě Balogunem. „Ten mladý kluk je..." napsal a přidal emotikon ohně a zatnuté paže.

Sám mladík se chválou nenechává převálcovat a pokračuje v usilovné práci na sobě. „Dělám hodně práce na tréninku. Snažím se rozvíjet se a zlepšovat v různých způsobech zakončení, abych uměl vybrat a použít to nejlepší možné řešení, když se dostanu do šance," cituje The Sun Baloguna.

Ten si může vybrat, zda bude chtít v budoucnu reprezentovat zemi svých rodičů (Nigérii), zemi, kde se narodil (USA), nebo zemi, ve které od dvou let žije (Anglii). Zatím na mládežnické úrovni reprezentoval Anglii, ale své rozhodnutí může do budoucna ještě přehodnotit.

Reklama