Hlavní obsah

Přestupová bomba! Posílí Oscar Manchester City? Velký zájem má více klubů, zní z Liberce

Liberec

V české lize se schyluje k senzačnímu přestupu! O záložníka Liberce usiluje úřadující anglický šampion Manchester City. „Evidujeme velký zájem z více klubů, samozřejmě i ze zahraničí," potvrdil pro Sport.cz sportovní ředitel Liberce Zdeněk Koukal. Dalším zájemcem, který má technického reprezentanta Libérie dlouhodobě v hledáčku, je i pražská Slavia. Je však reálné, že Oscar zamíří na top úroveň a že transfer nabere rychlý spád, neboť přestupní okno se na Ostrovech zavírá zítra v šest hodin večer. Informaci přinesl jako první server Isport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oscar z Liberce se možná bude stěhovat do Manchesteru City

Článek

Rodák z Monrovie oslavil před necelým měsícem teprve jednadvacáté narozeniny. Technický hráč by se senzačním přestupem přiblížil splnění svého snu. „Chtěl bych být jako Weah," vyprávěl před rokem v rozhovoru s deníkem Právo poté, kdy si za Libérii zahrál po boku Georga Weaha, nejlepšího fotbalisty světa za rok 1995. Vítěz Zlatého míče také ve své kariéře oblékl dres Citizens, za které odehrál sedm zápasů a vstřelil jeden gól.

Murphy Dorley, který hraje pod přezdívkou Oscar, přišel do Liberce minulý rok v únoru na hostování z litevského klubu FK Trakai. V prosinci na něj Slovan uplatnil opci a podepsal s ním smlouvu na tři a půl roku.

Za severočeský klub odehrál celkem 44 utkání, ve kterých vstřelil dvě branky. V tom posledním proti Olomouci patřil k nejlepším na hřišti a jeho odchod by pro modrobílé barvy znamenal citelné oslabení.

Reklama

Související témata: