Hlavní obsah

Video dorazilo do Anglie, ani tam ale není vítáno. Pustil se do něj kouč týmu, kterému odepřelo gól

Leicester/Praha

Už nějaký ten pátek diskutuje široká laická i odborná fotbalová veřejnost o tom, zda by video mělo být součástí fotbalu, či nikoli. Názory se liší a asi i nadále lišit budou, tzv. VAR, tedy videoasistent rozhodčího je však každopádně čím dál častějším pomocníkem sudích na hřišti, ač ani s ním se fotbalu kontroverzní výroky nevyhýbají. Po české nejvyšší lize se od letošní sezony video začalo využívat i v anglické Premier League.

Foto: John Sibley, Reuters

Fotbalisté Wolverhamptonu se z gólu radovali jen chvíli. Informační tabule an stadionu po minutě a půl ukázala, že jimi vstřelená branka v utkání s Leicesterem neplatí. Utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Článek

A ani tam se hned po úvodním kole nevyhýbá kritice. Opřel se do něj zejména bývalý portugalský gólman a v současnosti kouč Wolverhamptonu Nuno Espírito Santo. Podle něj rozhodnutí VAR ovlivňují „ducha hry". Řekl to po bezbrankové remíze svého týmu s Leicesterem.

Wolves v utkání vstřelili branku, která ale na základě videa nebyla uznána. Z gólu se Vlci radovali v 51. minutě po střele Leandera Dendonckera, trefu ale následně začal zkoumat VAR a oslavy Nunova týmu po minutě a půl utichly poté, co byla branka odvolána kvůli hře rukou.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Fotbalisté Wolverhamptonu se radují ze vstřelené branky. Ta však byla o něco později neuznána na základě videa.

„Neničme tu hru," cituje Nuna server BBC Sport. „To, proč fanoušci chodí na fotbal, je přece slavit gól, ne slavit negól," pokračuje v kritice Portugalec.

„Není to dobré pro atmosféru fotbalu. Fanoušci Leicesteru slavili negól. To přece není myšlenka té hry," tvrdí Nuno. „Na dvě minuty se hra přerušila. Ta úzkost z toho, že jsme nejdřív slavili a pak čekali, to není duch hry," uzavírá kouč Wolves.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.