Hlavní obsah

Konec po 20 letech. Anglický obránce Cole uzavřel bohatou kariéru

Londýn

Anglický obránce Ashley Cole ukončil po 20 letech v profesionálním fotbalu bohatou kariéru. Osmatřicetiletý účastník tří světových a dvou evropských šampionátů naposledy působil v druholigovém Derby, kde mu po minulé sezoně vypršela smlouva. Největší úspěchy sbíral v dresu Arsenalu a Chelsea, s nimiž získal tři ligové tituly či triumfy v Lize mistrů i Evropské lize.

Foto: Profimedia.cz

Ashley Cole v dresu Derby County.

Článek

"Po složitém rozhodování jsem došel k tomu, že je načase pověsit kopačky na hřebík. Jako kluk jsem si nemyslel, že ze mne bude profesionální fotbalista, ale nakonec jsem si zahrál na mistrovství světa i ve finále Ligy mistrů a stal se anglickým šampionem. Splnil se mi sen a teď se těším na to, že se stanu skvělým trenérem," řekl Cole televizní stanici Sky Sports.

Dříve jeden z nejlepších levých obránců na světě má na kontě 107 startů za národní tým. Se sedmi primáty v Anglickém poháru je rekordmanem nejstarší soutěže na světě, hrál i za AS Řím a Los Angeles Galaxy. Titulní stránky novin plnil díky manželství s popovou zpěvačkou Cheryl Tweedyovou, s níž se po čtyřech letech rozvedl.

Reklama

Související témata: