Hlavní obsah

Nepokoje v hledišti. Fanoušci Aston Villy se střetli s policií přímo na stadionu

Londýn/Praha

Crystal Palace si poradil ve čtvrtém kole Premier League na domácí půdě s Aston Villou 1:0. Publikum v Selhurst Parku bylo v závěru duelu svědkem fyzického střetnutí hostujících příznivců s pořadatelskou službou. Rozvášněné ochozy musela mírnit až přivolaná policie za použití teleskopických obušků.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Fanoušci Aston Villy se během utkání 4. kola Premier League proti Crystal Palace střetli s pořadatelskou službou a s policií.

Článek

Aston Villa dohrávala vinou druhé žluté karty bez Egypťana Trezegueta. Sudí Kevin Friend v úplném závěru utkání navíc hostům neuznal vstřelený gól, kterému předcházel nafilmovaný pád Jacka Grealishe. To bylo na příznivce Aston Villy zřejmě už příliš a v hledišti se krátce poté strhla mela.

Názory na to, co bylo spouštěcím mechanismem výtržností, se však různí. Klub Aston Villa už zahájil vlastní vyšetřování incidentu.

Příznivci birminghamského klubu tvrdí, že k eskalaci napětí došlo poté, co jeden z domácích pořadatelů ukazoval na příznivce hostujícího celku na prstech „V" ve znamení vítězství a poté se s nimi fyzicky pustil do křížku.

Mluvčí fanoušků Aston Villy v rozhovoru pro deník Sun uvedl, že následný zásah policie byl nepřiměřený. Přivolaný strážce zákona měl jednomu z diváků dokonce teleskopickým obuškem zlomit nohu.

Reklama

Související témata: