Hlavní obsah

Deset let, jeden den a Angličané poprvé v kvalifikaci padli. Přijímám svůj díl viny, hlesl kouč Southgate

Praha

Neskutečná bilance, jakou se mohla chlubit fotbalová reprezentace Albionu. Deset let neprohrála v kvalifikacích o Evropu a svět jediný zápas. A to jich sehrála třiačtyřicet... Až v Praze padla. Zaslouženě a právem, protože udatně bojující český tým ji srazil do kolen a připravil první porážku po deseti letech a samozřejmě i první v kvalifikační skupině o EURO 2020.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zklamaný kouč Anglie Gareth Southgate po porážce s Českou republikou.

Článek

„Musím přijmout zodpovědnost a svůj díl viny, protože něco takového jsem zažít nechtěl. Natož abych byl aktérem výsledku, po němž jsme rozhodně netoužili," reagoval kouč anglické reprezentace Gareth Southgate právě na zmínku, že prohra fotbalového Albionu přišla po deseti dnech a jednom dnu a on byl u ní.

„Čechy jsme rozhodně nepodcenili. Češi hráli skvěle, což mě nepřekvapilo, protože mají skvělé hráče, a navíc byli výjimečně motivovaní," odmítal trenér Angličanů, že by snad mohla sehrát svou roli březnová výhra jeho týmu ve Wembley nebo snad rychlá vedoucí branka, kterou dal v Edenu Kane.

„Stejně tak jsme ale nečekali, že náš výkon bude tak slabý. Ztráceli jsme však hodně míčů, v první půli si nevytvořili dost šancí, v druhé půli sice ano, ale nedokázali jsme je proměnit," glosoval partii s českým celkem Southgate.

S výkony některých svých svěřenců nebyl očividně spokojen, ale konkrétně jmenovat žádného z hráčů nemínil.

A to přesto, že mu angličtí žurnalisté okamžitě předhodili, že do reprezentace povolal a v Praze postavil hráče, kteří ve svých klubech neprokazují odpovídající výkonnost a očividně nemají formu.

Rozhodlo i to, že jsme hned vyrovnali a vrátili se do hry, říká střelec prvního gólu Jakub Brabec

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Měli jsme skutečně problém na několika postech sestavy, protože v klubech se některým hráčům opravdu nedaří, v tom ale spočívá i můj díl viny," bral odpovědnost na sebe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anglický reprezentant Harry Kane zahrává penaltu v kvalifkačním duelu proti Česku v pražském Edenu.

„Zkoušeli jsme nové postupy, abychom byli pevnější, když nemáme míč, ale příliš to nevycházelo. Teď proto chci a musím dát dohromady hlavně svůj tým. Bude to zajímavých pár dnů, protože takový výsledek jsme ještě nazažili. Uvidíme, jak se nám podaří v pondělí v Sofii zareagovat," připomínal kouč Albionu, že už za tři dny čeká jeho mužstvo další důležitý zápas v Bulharsku, kde bude mít druhý pokus, aby postup na EURO definitivně stvrdil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články