Hlavní obsah

Přáli smrt mé manželce a rakovinu dceři. Xhaka vysvětlil, co vedlo k jeho přehnané reakci

V Arsenalu to vře. Kapitán Granit Xhaka vydal prohlášení, ve kterém omlouvá své chování během ligového utkání proti Crystal Palace. Švýcarský fotbalista v neděli divoce gestikuloval na tribuny a nadával vlastním fanouškům, kteří ho vybučeli při odchodu do šaten. Teď vysvětlil, co ho k tomu vedlo. Příznivci Gunners prý ohavným způsobem útočili na něj i jeho rodinu.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Fotbalista Arsenalu Granit Xhaka strhává dres poté, co byl vypískán domácím publikem v utkání Premier League proti Crystal Palace

Článek

„Zlom si nohu! Ať tvoje manželka zemře! Doufám, že tvoje dcera dostane rakovinu," těmto a dalším nechutným vzkazům prý v minulých dnech musel čelit sedmadvacetiletý záložník Arsenalu Londýn Xhaka. Takový je patrně prapůvod roztržky mezi londýnskými fanoušky a kapitánem Gunners.

Ten v nedělním utkání s Crystal Palace rozhořčeně gestikuloval na tribuny a nadával všem kolem poté, co byl za stavu 2:2 střídán, plíživým pohybem se k nelibosti všech sunul do útrob stadionu a byl u toho vybučen.

Vzteklé stržení dresu bylo v očích domácího publika pomyslnou třešničkou na dortu. Na povrch teď však vypluly skutečnosti, které na události vrhají nové světlo. Někteří z fanoušků londýnského celku mají ve spojitosti s novým zjištěním pro chování fotbalisty pochopení. Jiné si na svou stranu záložník už zřejmě znovu nikdy nezíská a jeho prohlášení nepovažují za omluvu.

Xhaka skrze oficiální mediální kanály Arsenalu volá po vzájemném respektu a k hození nešťastných chvil uplynulých dnů za hlavu. Fotbalista s kosovskými kořeny ale během pohárového duelu s Liverpoolem nebyl ani na lavičce. Jestli se na hřišti objeví v sobotu při domácím utkání proti Wolves, je zatím ve hvězdách.

Reklama

Související témata: