Hlavní obsah

Pekelný program! Liverpool sehraje dva zápasy ve dvou dnech

Praha

Přes termínovou kolizi s mistrovstvím světa klubů v Kataru odehrají fotbalisté Liverpoolu 17. prosince čtvrtfinále domácího Ligového poháru. Ačkoliv původně trenér Jürgen Klopp pohrozil bojkotem pohárové soutěže, nakonec se klub dohodl s vedením fotbalové ligy (EFL) a termín utkání na hřišti Aston Villy akceptoval. Znamená to, že lídr Premier League odehraje dva zápasy ve dvou dnech, protože už o den poději nastoupí v Dauhá do semifinále klubového MS.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Liverpoolský kouč Jürgen Klopp bude muset svůj tým připravit na těžký zápřah

Článek

"Není to ideální scénář, ale řešení, ke kterému jsme se dobrali v zájmu soutěže, soupeřů i nás samotných," konstatoval anglický klub v prohlášení. Oznámil, že nezvyklý dvojzápas odehrají dvě odlišné jedenáctky. Neuvedl ale, zda tým povede z lavičky Klopp.

Klopp v minulém týdnu po vydřeném postupu z osmifinále Ligového poháru upozornil na termínovou kolizi a nadhodil možnost, že Liverpool ke čtvrtfinálovému utkání nenastoupí.

"FIFA nám nařizuje, kdy musíme hrát mistrovství světa klubů, vedení ligy nám nařizuje, kdy musíme hrát ligu, a my posloucháme. Ale obětí tohoto problému nebudeme. Když se nenajde vhodný náhradní termín pro čtvrtfinále poháru - a 25. prosince ve tři hodiny neberu - tak hrát nebudeme," prohlásil tehdy německý kouč.

Reklama

Související témata: