Hlavní obsah

Manchester City dal k dispozici trojici fotbalistů

MANCHESTER

Vedení anglického fotbalového klubu Manchester City už ve svých plánech nepočítá s trojicí Danny Mills, Ousmane Dabo, Paul Dickov a dalo najevo, že v případě odpovídajících nabídek je připraveno tyto hráče prodat. Čistka je důsledkem nákupu osmi posil, které získal nový trenér klubu Sven-Göran Eriksson.

Článek

Švédský kouč, Angličanům dobře známý za dobu svého působení u jejich reprezentace, podepsal smlouvy s novými hráči za pouhý měsíc od svého nástupu do funkce. Podle webu BBC by navíc odchod třicetiletého obránce Millse, stejně starého záložníka Daba a čtyřiatřicetiletého útočníka Dickova neměl být zároveň poslední etapou nucených odchodů z klubu.

Eriksson totiž pokračuje v přestavbě a údajně je blízko získání australského ofenzivního hráče Marka Bresciana z italského Palerma za odstupné okolo čtyř miliónů liber (asi 165 miliónů korun). Při zranění brankáře Andrease Isakssona padají také jména vytypovaných gólmanů, mezi nimiž nechybí mladý Scott Carson z Liverpoolu či Marco Amelia z Lazia Řím.

Odejít z Manchesteru City by naopak mohli také útočníci Jorgos Samaras, Darius Vassell, Ishmael Miller a gólman Kasper Schmeichel, syn dánské brankářské legendy Petera Schmeichela.

Reklama

Související témata: