Hlavní obsah

Neumí počítat do deseti? Video s fotbalovým rozhodčím baví internet

Doncaster/Praha

V ne zrovna dobrém světle se předvedl fotbalový rozhodčí během zápasu nižší anglické ligy mezi Doncasterem Rovers a Oxfordem United. Při nařízení přímého volného kopu hostů se sudí přepočítal a vzdálenost zdi od kopajícího hráče vcelku radikálně zkrátil. I přes protesty fotbalistů Oxfordu svou minelu však nenapravil.

Foto: Sport.cz

Fotbalový rozhodčí sleduje obrazovku VAR. Ilustrační foto

Článek

Fotbalisté United dostali v utkání League One možnost zahrávat přímý volný kop ve vzdálenosti několika metrů od velkého vápna. Sudí duelu Seb Stockbridge vzal do ruky sprej a vydal se odkrokovat předepsanou vzdálenost bránících hráčů, která podle pravidel činní 9,15 metrů (deset kroků).

Jenže arbitr udělal kroků pouze sedm a navzdory překvapivým pohledům hráčů na trávník namaloval čáru. Na videu je zachyceno, jak ani domácí fotbalisté s takto určenou vzdáleností nepočítali a posouvají se o nemalou vzdálenost zpět ke kopajícímu fotbalistovi.

Prostesty byly hostujícím hráčům Oxfordu k ničemu. Rozhodčí svůj verdikt nezměnil a ze standardní situace gól nepadl. Domácí Doncaster si nakonec připsal výhru 1:0. O inkriminované situaci teď vtipkují fotbaloví fanoušci na sociální síti Twitter.

Jeden z diskutujících napsal, že během dalšího přímého volného kopu, který Oxford zahrával, diváci rozhodčímu nahlas odpočítali 10 kroků.

Reklama

Související témata: