Hlavní obsah

Manchester United má první posilu. Za záložníka zaplatil přes miliardu

Manchester/Praha

Záložník Bruno Fernandes se stal první zimní posilou fotbalistů Manchesteru United. Podle klubového webu podepsal kontrakt na pět a půl roku s opcí. "Rudí ďáblové" za pětadvacetiletého Portugalce zaplatili Sportingu Lisabon 55 milionů eur (1,39 miliardy korun). Dalších 25 milionů eur pak může Sporting získat na základě Fernandesových výkonů v novém dresu.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Bruno Fernandes už patří Manchesteru United.

Článek

"Má láska k Manchesteru United začala při sledování Cristiana Ronalda. Od té doby jsem velkým fanouškem tohoto skvělého klubu. Hrát za něj je neuvěřitelný pocit. Fanouškům slibuju, že pro úspěch a trofeje udělám vše," citovaly klubové stránky Fernandese. Kromě něj a Ronalda přivedl anglický celek ze Sportingu v minulosti i Naniho a Marcose Roja.

Devatenáctinásobný reprezentant vstřelil za Sporting 63 branek v 137 soutěžních zápasech. "Jeho statistiky hovoří samy za sebe. Bude to fantastická posila pro náš tým," uvedl norský trenér United Ole Gunnar Solskjaer.

Jeho tým je po 24 kolech anglické ligy na pátém místě. V únoru se střetne s Bruggami o postup do osmifinále Evropské ligy.

Reklama

Související témata: