Hlavní obsah

Arsenal v nastavení vybojoval remízu s Manchesterem United

LONDÝN

Série neporazitelnosti fotbalistů londýnského Arsenalu pokračuje i po sobotním utkání s Manchesterem United. Arsenal byl první porážce po pětadvaceti zápasech velmi blízko, ale obránce Gallas v druhé minutě nastavení vyrovnal na konečných 2:2.

Článek

Arsenal tak udržel neporazitelnost i první místo v ligové tabulce, kde má stejně bodů jako Manchester, navíc má k dobru dohrávku 2. kola v Newcastlu.

Arsenal byl po celý zápas aktivnější, ovšem nedařilo se mu v koncovce. V největší šanci Gallase vychytal hostující brankář Van der Sar. Gallas se stal smutným hrdinou i těsně před odchodem do šaten, když si do vlastní branky srazil střelu Rooneyho. Arsenal inkasovaná branka nastartovala, což vyústilo v místy drtivý tlak, který korunoval brankou Fabregas, jenž dorazil míč do prázdné branky.

Na tlaku Arsenalu se podílel velkou měrou Rosický

Domácí se nadále tlačili do útoku, na čemž se velkou měrou podílel i záložník Tomáš Rosický. Právě po jeho vystřídání deset minut před koncem opět udeřil Manchester. Saha výtečně uvolnil Evru, jehož přihrávku usměrnil do sítě Ronaldo.

Ovšem v nastavení vznikl před brankou hostů obrovský zmatek, kdy na Van der Sara šlo pět střel během dvou vteřin. Jednu z nich vyslal také Gallas, jehož ránu vyrazil nizozemský brankář až za brankovou čárou. Rozhodčí pak po signalizaci asistenta branku uznal a zápas skončil remízou.

"Když rozhodčí v závěru přerušil hru, myslel jsem si, že proti nám odpískal přímý kop. Bylo tak příjemné překvapení, že uznal gól. Pochvalu zaslouží hlavně asistent rozhodčího, který to viděl, přestože neměl dobré postavení. Nevím, jak to dokázal, ale viděl to správně. Podle televizních záběru byl míč za čárou asi o půl metru," řekl k závěru trenér domácích Arséne Wenger, jehož tým tak podruhé za sebou remizoval s týmem ze silné čtyřky. "To je trochu zklamání, ale na druhou stranu jsem spokojený s tím, že jsme proti silným týmům dotáhli gólové manko," dodal.

Naopak jeho sok Alex Ferguson byl po utkání zklamaný. "Mysleli jsme si, že už to máme vyhrané. Nemohu uvěřit tomu, že jsme výhru na konci tak zahodili," rozčiloval se skotský trenér. "Myslím si, že jsme hráli dobře. Arsenal měl územní převahu, ale my měli lepší šance a kontrolovali jsme hru. Jenže pak se v závěru míč několikrát odrazil a oni srovnali. Oba inkasované góly byly o ztrátě koncentrace," dodal kouč Manchesteru.

Arsenal, který se ve středu představí v Praze v utkání Ligy mistrů se Slavií, nastoupil v sestavě: Almunia - Sagna, Touré, Gallas, Clichy - Eboue (74. Walcott), Flamini, Fabregas, Hleb (80. Gilberto), Rosický (80. Eduardo) - Adebayor.

Petr Čech neinkasoval již v pátém utkání za sebou

Fotbalisté Chelsea pokračují ve vítězném tažení, včetně pohárových zápasů vyhráli už sedmé utkání za sebou. Tentokrát zvítězili 2:0 na hřišti Wiganu. Úvodní branku vstřelil Lampard, který tak oslavil svůj 500. zápas kariéry, pojistku pak přidal obránce Belletti. Zásluhu na plném bodovém zisku měl také český brankář Petr Čech, který v pátém utkání za sebou neinkasoval a míč ze sítě nemusel lovit už 450 minut.

Newcastle prožil katastrofální start do zápasu s Portsmouthem, když v 11. minutě prohrával už 0:3. Hosté navíc všechny tři branky vstřelili během čtyř minut. Na to zareagoval trenér Allardyce, který již po čtvrthodině hry poslal na trávník českého obránce Davida Rozehnala, jenž nahradil chybujícího Cacapu.

Ani s Rozehnalem v sestavě však domácí celek hru nezlepšil a znovu inkasoval, když se prosadil Kranjčar. Newcastle, jehož jediná branka padla po vlastním gólu Campbella, tak prohrál 1:4.

Anglická liga, 12. kolo
Arsenal - Manchester United 2:2 (48. Fabregas, 90.+2 Gallas - 45.+1 vlastní Gallas, 82. Ronaldo), Aston Villa - Derby 2:0 (57. Laursen, 61. A. Young), Everton - Birmingham 3:1 (10. Yakubu, 90.+3 Carsley, 90.+4 Vaughan - 80. Kapo), Fulham - Reading 3:1 (18. Davies, 72. Dempsey, 90.+1 Healy - 59. Doyle), Middlesbrough - Tottenham 1:1 (52. L. Young - 35. D. Bent), Newcastle - Portsmouth 1:4 (15. Owen - 8. Pamarot, 9. Mwaruwari, 11. Utaka, 71. Kranjčar), Wigan - Chelsea 0:2 (11. Lampard, 18. Belletti), Blackburn - Liverpool 0:0.

Reklama

Související témata: