Hlavní obsah

Trenér Ferguson se na Arsenalu zlobil na pořadatele i rozhodčí

LONDÝN

Londýnský stadión Emirates je sice nejmodernější v celé Anglii, přesto není pro soupeře domácího týmu dostatečně bezpečný. Prohlásil to dnes trenér Manchesteru United Alex Ferguson, který byl prý během sobotního ostře sledovaného zápasu na půdě Arsenalu opakovaně napadán domácími fanoušky a nakonec se bál i inzultace. Po utkání se obul i do rozhodčích, za což se zřejmě bude zodpovídat před disciplinární komisí.

Článek

"Podmínky pro hostujícího trenéra jsou tu absolutně hanebné. Co si tady musí realizační tým hostů vyslechnout, to je neuvěřitelné," nebral si po utkání servítky Ferguson. Jeho incidenty s diváky sedícími bezprostředně za lavičkou začaly už ve 20. minutě. Ferguson vyběhl až na kraj technické zóny a začal křičet na rozhodčího Howarda Webba, což rozhněvalo domácí diváky.

Ti mu údajně nadávali po celý zbytek utkání a navíc přidali i výhrůžky. Po druhé brance Manchesteru museli dokonce lavičku Manchesteru bránit pořadatelé a nebýt včasného zásahu šesti z nich, fanoušci by se na ni dostali.

Na zápas lídra Premier League s obhájcem titulu se na stadión Emirates vměstnalo rekordních 60.161 šťastlivců. Na přímý přenos se podle odhadů dívaly stamilióny diváků po celém světě. Deník The Telegraph spekuloval dokonce "až o jedné miliardě".

Ferguson ale příliš nadšený po zápase nebyl. Remízu 2:2 označil za ztrátu a po utkání podrobil kritice rozhodčího Webba. "Má na to být špičkovým rozhodčím, ale v některých pasážích zjevně tlačil Arsenal. Druhý gól jsme dostali po neodpískaném faulu na Louise Sahu," prohlásil Ferguson pro klubovou televizi. Za sporný vyrovnávací gól z poslední minuty zápasu se ale trenér Manchesteru zlobil pouze na své hráče.

Reklama

Související témata: