Hlavní obsah

Uzdravený Čech opět chyboval, Chelsea remizovala 4:4

LONDÝN/PRAHA

Další hrubou chybu předvedl ve středečním utkání 19. kola fotbalové Premier League gólman Chelsea Petr Čech. Přestože reprezentační jednička nedokázala chytit slabou střelu Maloneyho z Aston Villy, londýnský celek v bláznivém zápase remizoval 4:4. Chelsea dvakrát inkasovala, otočila skóre na 3:2, po vyrovnání po gólu Ballacka dvě minuty před koncem opět vedla. V nastavení ale z penalty vyrovnal Barry. Vedle osmi gólů viděli diváci i tři červené karty.

Foto: ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

V brance Chelsea se překvapivě objevil Petr Čech, přestože úterní zprávy z londýnského klubu jeho nasazení vylučovaly. Chelsea od úvodních minut čelila tlaku hostí a česká reprezentační jednička musela být v pozoru. Ve 14. minutě Carew hlavou posunul míč k Shaunu Maloneymu a ten nedal brankáři šanci. V 26. minutě navíc musel se zraněným pravým stehnem ze hry Frank Lampard a poprvé v aktuálním ročníku nastoupil uzdravený Michael Ballack.

Minutu před koncem poločasu si slabší okamžik vybral Čech. Střelec prvního gólu Maloney vystřelil přes bránícího Alexe, gólman Chelsea situaci podcenil a míč doskákal do branky. Po chybě Čecha Chelsea prohrála 16. prosince ve šlágru s Arsenalem 0:1 a reprezentační jednička tak během dvou týdnů předvedla další nezvyklou minelu.

Ještě v nastavení se ale do zakončení prodral Ballack a po zákroku Zata Knighta kopali domácí penaltu. Hostující bek byl navíc vyloučený. Ukrajinec Andrej Ševčenko bez potíží snížil a stejný hráč po přestávce nechytatelnou bombou vyrovnal. Dokonalý obrat zařídil v 66. minutě stoper Alex, kterého uvolnil znovu ukrajinský forvard. Obrana Chelsea ale znovu zaváhala v 72. minutě a nekrytý Martin Laursen pohodlně vyrovnal. Bláznivý průběh potvrdilo vyloučení domácího Carvalha, který sestřelil unikajícího Abgonlahora.

Chelsea ale dokázala v závěru udeřit, Michael Ballack z přímého kopu dvě minuty před koncem znovu poslal domácí do vedení. Neuvěřitelný průběh ale pokračoval. V nastavení při závaru hostí vyrazil na brankové čáře střelu soupeře rukou Ashley Cole a byl vyloučen. Z následné penalty zařídil konečnou remízu Gareth Barry. Chelsea tak jubilejní 300. domácí zápas v Premier League dovedla k remíze 4:4 a prodloužila domácí sérii neporazitelnosti na 72 zápasů. Přesto z náskoku vedoucího Arsenalu ukrojila jen bod.

Manchester United neměl v Sunderlandu potíže

Potíže neměl Manchester United, který pohodlně vyhrál 4:0 v Sunderlandu a posunul se alespoň do večerního zápasu Arsenalu na první příčku. K výhře vykročili svěřenci Sire Alexe Fergusona už v prvním poločase. Nejprve svoji šanci s přehledem zakončil anglický reprezentant Wayne Rooney, který navíc po chvíli předložil míč Luisi Sahovi. V nastavení prvního poločasu skvělé provedeným přímým kopem upravil na 3:0 Cristiano Ronaldo. Po faulu na Naniho čtyři minuty před koncem z penalty uzavřel skóre znovu Francouz Saha.

Nezaváhal ani pátý Liverpool, přestože na hřišti posledního Derby minutu před koncem hrál 1:1. Hosty poslal do vedení po skvělé individuální akci Fernando Torres, vyrovnání přinesla trefa Jamese McEveleyho. O zisku tří bodů rozhodl kapitán Liverpoolu Steven Gerrard v poslední minutě.

Newcastle bez Davida Rozehnala prohrál ve Wiganu 0:1, gól vstřelil v 63. minutě Ryan Taylor. V duelu sousedů v tabulce porazil Birmingham Middlesbrough 3:0, Everton zdolal Bolton 2:0.

Robbie Keane vstřelil 100. gól v Premier League

Tottenham, na jehož lavičce seděl gólman Radek Černý, porazil Fulham 5:1. Ve 27. minutě stál na správném místě útočník Robbie Keane, ke kterému se před prázdnou branku odrazila od tyče střela Malbranquea. Ještě do přestávky zvýšil Tom Huddlestone. Hosté dokázali snížit Dempseym, minutu po gólu hostí ovšem druhým gólem v zápase (100. v Premier League) uklidnil fanoušky Keane a podruhé v utkání se trefil i Huddlestone. Skóre na 5:1 pro soupeře pražské Slavie v jarních bojích Poháru UEFA uzavřel Jermain Defoe.

Těsně před přestávkou viděli diváci gól i v utkání West Hamu s Readingem. Domácí Kladiváře poslal do vedení Peruánec Nolberto Solano. Hosté, kteří hráli už od 29. minuty bez vyloučeného Brynjara Gunnarssona, dokázali ale po hodině hry vyrovnat gólem Dava Kitsona.

Od 20:45 hostí Portsmouth vedoucí Arsenal.

Anglie - 19. kolo:
Chelsea - Aston Villa 4:4 (45. z pen. a 50. Ševčenko, 66. Alex, 88. Ballack - 14. a 44. Maloney, 72. Laursen, 90. z pen. Barry), West Ham United - Reading 1:1 (42. Solano - 60. Kitson), Tottenham - Fulham 5:1 (27. a 61. Keane, 45. a 71. Huddlestone, 90. Defoe - 60. Dempsey), Birmingham – Middlesbrough 3:0 (21. Downing, 45. Forssell, 90. z pen. McShuffrey), Derby – Liverpool 1:2 (66. McEveley - 12. Torres, 90. Gerrard), Everton – Bolton 2:0 (51. P. Neville, 70. Cahill), Wigan – Newcastle 1:0 (63. Taylor), Sunderland - Manchester United 0:4 (30. a 86. Saha, 20. Rooney, 45. Ronaldo).
20:45 Portsmouth - Arsenal.

Reklama

Související témata: