Hlavní obsah

Je to jako bojovat se zbraní, do které nemáte kulky, naříkal Mourinho po prohře s Lipskem

Jubilejní stopadesátý zápas, který v Lize mistrů koučoval, José Mourinhovi zhořkl. Jeho Spurs v první osmifinálové partii doma s Lipskem prohráli a představa, že by navázali na loňské tažení končící až v madridském finále, dostala povážlivé trhliny. „Je to odraz situace, ve které se momentálně nacházíme. Byl bych nejraději, aby byl už 1. červenec,“ narážel portugalský kouč na zdevastovaný hráčský kádr, v němž až příliš schází zraněný Harry Kane a korejský legionář Son.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Kouč Tottenhamu Hotspur Jose Mourinho během duelu Ligy mistrů s Lipskem.

Článek

„A kdyby jen ti dva. Víte kolik tréninků absolvoval Lamela před zápasem s Lipskem? Žádný! Od fyzioterapeuta šel rovnou na hřiště. Samozřejmě jen na dvacet minut. A můžu pokračovat. Moura končil utkání absolutně mrtvý. Bergwijn a Lo Celso zrovna tak, Navíc Ndombele nemohl vydržet celých devadesát minut, což jsem také věděl," reagoval portugalský kouč na poznámky, že až v posledních dvaceti minutách bylo na trávníku vidět opravdový Tottenham.

„Jsme v obtížné situaci. Kdyby šlo jen o tento zápas, řekl bych, že to není problém, ale my musíme zvládat i utkání Premier League a FA Cupu," posteskl si při pomyšlení, že už v sobotu čeká jeho tým ligový zápas s Chelsea.

„Je to stejné, jako bojovat se zbraní, do které nemáte kulky," s hořkým sarkasmem pronášel Mourinho, který je po Fergusonovi, Wengerovi a Ancelottim čtvrtým koučem, který na metu 150 zápasů v Lize mistrů dokráčel.

Klíčoví hráči Kohoutům skutečně citelně schází, což se v konfrontaci s Lipskem znovu potvrdilo. „Těžké říct, kudy se vydáme v nejbližší budoucnosti. Nezbývá mi než měnit rozestavení a herní systém podle toho, které hráče budu mnít pravě k dispozici," připouští Mourinho, že další dny a týdny nebudou pro něho a Spurs snadné.

„Musíme ale bojovat. A až do konce. I do Lipska pojedeme v březnu bojovat, protože i po domácím výsledku mám konfrontaci za otevřenou. Nebyli bychom prvním týmem, který doma prohrál 0:1, a v odvetě vyhrál. Proč bychom to neměli také dokázat?" neztrácí Mourinho víru ve své mužstvo.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Timo Werner proměnil pokutový kop a hosté tak mohli slavit

„Duch a mentalita mých hráčů mě v tom utvrzuje. Je to fantastický tým."

Hráči jsou s ním zajedno.

„Prohráli jsme s velmi dobrým soupeřem, který v sobě má spoustu energie, ale v posledních dvaceti minutách jsme si dokázali, že jsme schopni s ním držet krok. S výsledkem už nic nenaděláme, ale pojďme a vytvořme stejný příběh jako loni," burcoval gólman Hugo Lloris narážkou na minulý ročník Ligy mistrů a semifinálovou konfrontaci s Ajaxem Amsterdam.

Tottenham s ním doma prohrál také 0:1, v odvetě ale zvítězil 3:2 a postoupil do finále. A to mu v Amsterdamu rovněž chyběl kapitán Harry Kane.

Reklama

Související témata: