Hlavní obsah

Fotbal v Anglii kvůli koronaviru nezačne dříve než v květnu

S přerušením vyčkávali v Evropě skoro nejdéle. Ale už nyní je jasné, že pauza bude delší, než se čekalo. Všechny anglické fotbalové soutěže se kvůli pandemii nového koronaviru nebudou hrát minimálně do 30. dubna. Ve společném prohlášení o tom informovaly anglická asociace, vedení Premier League a druhé ligy. Přerušená sezona se může dohrát i po termínu, kdy měla původně skončit, tedy po 1. červnu.

Foto: David Klein, Reuters

Sergio Agüero (nahoře) z Manchesteru City v tvrdém souboji s Marvelousem Nakambou z Aston Villy. Ilustrační foto.

Článek

Fotbal v Anglii se kvůli šíření nemoci COVID-19 stejně jako v dalších evropských zemích zastavil. Poslední utkání Premier League se hrálo v pondělí 9. března. V aktuální sezoně se zatím stihlo necelých 29 z 38 kol a tabulku vede Liverpool s náskokem 25 bodů před Manchesterem City.

Premier League i nižší soutěže byly minulý pátek přerušeny původně do 3. dubna a vedení anglického fotbalu dnes pauzu prodloužilo až do začátku května. V Británii stále narůstá počet potvrzených případů nákazy a také úmrtí, kterých je už přes sto.

Anglická asociace společně s vedením lig se jednoznačně vyslovily pro to, aby se ročník dokončil. K dohrání domácích soutěží v jednotlivých zemích by mělo pomoci i úterní odložení evropského šampionátu o rok na příští léto.

"Vývoj pandemie zůstává nejasný a každého můžeme ujistit, že zdraví hráčů, zaměstnanců a fanoušků je naší prioritou. Budeme nadále vycházet z vládních rozhodnutí a pracovat na tom, abychom našli způsob, jak dohrát sezonu, pokud to podmínky dovolí," stojí v prohlášení.

Podle pravidel anglické asociace měla sezona skončit nejpozději do 1. června, výkonný výbor však dnes odsouhlasil, že se letos může dohrát i po tomto termínu. Přesné datum nestanovil.¨

Reklama

Související témata: