Hlavní obsah

Tragédie na Ostrovech. Bývalý anglický reprezentant po pádu v restauraci zemřel

Cardiff/Praha

Anglický fotbal zasáhla tragická zpráva. V pouhých 35 letech zemřel bývalý reprezentant Albionu do 21 let a záložník Cardiffu Peter Whittingham. Osudným se mu stalo sledování ragbyového zápasu mezi Anglií a Walesem 7. března v rámci Poháru šesti národů, které si užíval s přáteli v restauraci The Park pub, kde utrpěl těžká zranění hlavy po pádu ze schodů.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Peter Whittingham na archivním snímku.

Článek

Otec dvou synů byl převezen do nemocnice the University Hospital of Wales v Cardiffu, kde se však už z bezvědomí neprobral. Po dvanácti dnech lékaři v přítomnosti hráčovy těhotné manželky Amandy konstatovali, že už není žádné naděje, a vypnuli přístroje, které udržovaly Whittinghama při životě.

Zesnulý bývalý fotbalista ukončil kariéru v roce 2018. Profesionální dráhu začal v roce 2002 v Aston Ville, dlouhých deset let pak strávil v Cardiffu a svoji dráhu ukončil při krátkém působení v Blackburnu.

„S obrovským zármutkem musíme našim fanouškům oznámit, že Peter Whittingham zemřel," stojí na začátku dlouhého smutečního oznámení, v němž klub z Cardiffu oznamuje tragickou zprávu fanouškům.

Reklama