Hlavní obsah

Šetřit se nebude! Manchester United hlásí nákup za miliardy, jakou hvězdu získal?

Dortmund/Praha

A pak že bude s rekordními přestupy konec. Miliardy už zase létají vzduchem. Fotbalový svět se sice kvůli pandemii koronaviru zastavil a soutěže se nehrají, o senzační zprávy však stejně není nouze. Britský list The Sun přišel s úžasným tvrzením, že se hvězdný Jadon Sancho bude v létě stěhovat. Borussii Dortmund vymění za Manchester United, kolik za hráče Rudí ďáblové zaplatí?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dortmundu Jadon Sancho (vlevo), Raphael Guerreiro a Achraf Hakimi oslavují během utkání základní skupiny Ligy mistrů na hřišti Slavie Praha.

Článek
Fotogalerie

Kluby budou šetřit, znějí prognózy ze všech stran. Během současné pandemie koronaviru sice i největší hvězdy souhlasí se snížením platů, výhled do budoucna ale dává tušit, že se bude utrácet. Dvacetiletý Angličan Jadon Sancho, jedna z hvězd Borussie Dortmund, by podle listu The Sun měl hrát od léta za Manchester United. Ten hodlá za hráče vyplatit 95 milionů liber, což jsou skoro tři miliardy korun. Bundesligový klub už podle zmíněné zprávy s transferem souhlasil.

Šéfové Red Devils si vyčítají, že si nechali uniknout kanonýra Erlinga Haalanda. Proto tvrdě pracují na jiné posile do útoku. A Sancho prý také kývl na to, že bude jeho novým působištěm Old Trafford. Co jej přesvědčilo? Tak třeba dres s číslem 7, který nosí největší hvězdy United. A také královská mzda. Za týden by měl Sancho brát 400 000 liber, tedy zhruba dvanáct a půl milionu korun.

Manažer Ole Gunnar Solskjaer měl údajně trochu obavy, aby divokého mladíka zkrotil, ale zaručil se za něj Marcus Rashford. „Je slušný a spolehlivý," uklidnil prý kouče United. Dalším podpůrným argumentem pro angažování Sancha byl pohled do statistik. Třiadvacet bundesligových utkání proměnil ve 14 nastřílených gólů, na dalších šestnáct pak přihrál. Do Anglie se tak v létě vrátí opravdová Superstar!

Reklama

Související témata: