Hlavní obsah

Přiznání kouče Pochettina: Než zemřu, chci trénovat Tottenham a získat s ním titul

Londýn/Praha

Je mu osmačtyřicet a patří mezi největší trenérské senzace posledních let. Mauricio Pochettino, který je po svém předčasném konci v Tottenhamu bez angažmá, teď prozradil fanouškům prostřednictvím serveru Daily Mail své nejtajnější přání. A způsobil tím pořádný poprask. Co přesně by ambiciózní Argentinec chtěl?

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový trenér Mauricio Pochettino odhalil, že by se v budoucnu rád vrátil na lavičku Tottenhamu.

Článek

Pochettino odhalil, že by se v budoucnu rád vrátil na lavičku Tottenhamu. Právě tam si získal obdiv expertů, jenže když se nedařilo, londýnský klub se jej loni v listopadu zbavil. „Než zemřu, rád bych zase vedl Tottenham a vyhrál s ním titul," prozradil kouč, že by chtěl dokončit rozdělanou práci. Klub dovedl třeba do finále Ligy mistrů, ale tam neuspěl, když jeho svěřenci podlehli Liverpoolu.

„Vrátit se do Tottenhamu je mým snem. Byla to úžasná cesta, po které jsme kráčeli, ale úkol zůstal nedokončený. Věřím v hloubi duše a ten pocit nosím i ve svém srdci, že ještě, než jednou zemřu, tak se naše cesty zase spojí," svěřil se kouč pro BT Sport, že ho láká navázat na předchozí účinkování v klubu ze severního Londýna. „O návratu sním od prvního dne, kdy jsem Tottenham opustil. Bylo úžasné, co jsme dokázali. Rád bych se vrátil i kvůli skvělým fanouškům," dodal.

„Byli jsme velmi blízko trofejím, ale na žádnou jsme nedosáhli. Ať už jde o Premier League, nebo Ligu mistrů. I proto bych se chtěl jednou vrátit a získat pro klub nějaký titul," prohlásil Argentinec s tím, že momentálně neřeší, kdy by se návrat mohl uskutečnit. „Možná to přijde za pět let, možná za deset let, ale než zemřu, tak se dočkám," dodal.

Pochettino získal respekt za pohledný útočný styl hry, který Tottenham praktikoval. Tleskali mu fanoušci, oceňovali jej experti. Jen odměna v podobě úspěšného posledního kroku, a tedy získané trofeje, scházela. Po konci na lavičce londýnského klubu svištělo kolem Argentince laso třeba ze slavného Realu Madrid či PSG, on ale vábení odolal.

Momentálně se na Ostrovech vážně mluví o tom, že by mohla přijít nabídka z Newcastlu. Pokud tedy klub převezme nový bohatý vlastník ze Saúdské Arábie, což by podle médií mělo být otázkou nejbližších hodin. Jak ale Pochettino zareaguje, když teď prozradil svůj velký sen, je ve hvězdách.

Reklama

Související témata: